Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets idrettspersonlighet

David Beckham får ikke plass i Uniteds førsteellever om dagen, men i går ble han kåret til årets idrettspersonlighet i England av BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette var hans andre pris på fem dager. Onsdag fikk han en pris av engelske sportsjournalister, melder Associated Press.

Selv om David Beckham to kamper på rad har sett United fra innbytterbenken, har han spilt solid for landslaget i hele høst. I oktober sendte han England til VM i Japan og Sør-Korea med et frispark på overtid mot Hellas.

Da han tok i mot BBC-prisen, takket Beckham Uniteds manager Alex Ferguson.

- Folk har sagt mye om United-laget og manageren de siste månedene, men når det er snakk om ambisjoner - er det kun en mann vi ser opp til, sa landslagskapteinen.

Manchester United er nå 11 poeng bak Liverpool, og har slitt mer enn de har gjort på mange år.

- Vi skal ta oss sammen og komme oss gjennom denne vanskelige perioden, sa Beckham.

Liverpool «årets lag»

Alex Ferguson mottok en pris for lang og suksessull tjeneste. Han har vunnet det meste som kan vinnes med United og i Skottland brøt han Rangers og Celtics dominans da han førte Aberdeen til seriegull. I England har han ført United til syv ligatitler på ni sesonger, samt noen FA Cup-er, en cupvinnercup-seier og den gjeveste - Champions League-pokalen.

Sven-Göran Eriksson forvandlet England fra et bunnlag i kvalifiseringen til en VM-outsider og ble kåret til årets trener. Årets lag ble Liverpool som vant fem pokaler på seks måneder.

Kroatiske Goran Ivanisevic ble kåret utenlandske idrettspersonlighet etter at han vant tennisturneringen Wimbledon.

HEDRET: David Beckham ble kåret til årets idrettsnavn, mens sjefen Alex Ferguson fikk en pris for lang og suksessfull tjeneste.Foto: AP
Hele Norges coronakart