Årets idrettsutøver

I ren Chaplin-figur poserer Tiger Woods på førstesiden av Sports Illustrateds førsteside som årets idrettsutøver i USA.

Tiger Woods gjorde rent bord i de største golfturneringene i år. Med en slik prestasjon ble han kåret til årets idrettsutøver av verdens mest kjente sportstidsskrift. Med en rekke kjendiser fra idrettens verden ble vinnerne i konkurransen hedret i en seremoni i New York City.

Tiger Woods fikk prisen for beste mannlige idrettsutøver, mens tennisspilleren Venus Williams fikk prisen for beste idrettskvinne. Hun ankom gallaen sammen med sin søster og tenniskollega Serena. Skuespilleren Bill Cosby overrakte prisen til Woods.

Juryen i Sports Illustrated Sportsman of the Year Awards skriver i sin begrunnelse at det er Woods ekstraordinære bragder det siste året, med 10 seire i de største golfturneringene, som gjør han kvalifisert til prisen. Magasinet mener Tigers Woods med sine prestasjoner har løftet golfsporten opp på et nytt nivå i internasjonal idrettssammenheng. Tiger Wood fikk også prisen i 1996, da for sitt overraskende gjennombrudd i golfsporten. Han satte den etablerte golfeliten på plass, blant annet fikk han delta i turneringer som bare noen år før var forbeholdt hvite spillere.

Tidligere vinnere i den prestisjefylte sportskåringen er blant annet det amerikanske kvinnelandslaget i fotball, baseballspillerne Mark McGwire og Sammy Sosa og basketballspilleren Michael Jordan.

VANT:</B> Venus Williams ble kåret til årets idrettskvinne i USA. Og hun smilte bredt.
OVERRAKTE PRIS</B> Komikeren Bill Cosby fikk æren av å overrekke prisen til Tiger Woods.