Årets joker

Tromsø mot RBK i kveld blir årets første toppkamp. Regn gjerne med en overraskelse.

ULLEVAAL (Dagbladet): Det er kommet flere av dem allerede i tillegg til Tromsø. Oliver Occean er den største.

Odd-spissen som ble kjøpt inn i siste liten etter en folkeaksjon, har vippet Skiens-klubben fra en mulig bunnkandidat til en mulig utfordrer.

Større er ikke avstanden til RBK enn at en slik forvandling er mulig.

VIF ER

den andre. Sesong etter sesong har Oslo-laget vært en flopp i Tippeligaen. Nå spiller VIF som et topplag uten å få uttelling.

At laget ikke følger Odd på tabelltoppen, er i dag en av fotballsportens tilfeldigheter.

Men over tid gjenstår noen valg for å holde følge med tetlagene. At det også dreier seg om trener Kjetil Rekdal selv gjør det ekstra vanskelig.

I GÅR

valgte Rekdal å stå på sidelinja etter den svake cupkampen midt i uka.

Der kan han ikke stå så lenge.

I hvert fall ikke hvis han fortsatt bruker Ardian Gashi på kanten. Dette VIF-laget trenger overblikk fra sentral plass på banen for å få utnyttet alt det gode som jobbes fram.

EN HEL

kamp var hjemmelaget overdådige på Ulleval. Målt i entusiasme, spilleglede og trøkk var dette Tippeligaens hittil beste kamp.

Det er en gammel tribunelov i fotball som sier at det skal to lag til for å lage en god kamp. Dette var unntaket.

Det eneste presise ved Viking var keeper Frode Olsens omhyggelige plassering av ballen på femmeters-krittet ved hvert utspill fra mål.

KLUBBHYMNEN

«Ære være Vålerenga» ljomet over landskamparenaen i uendelige vers gjennom halvannen time. Men det eneste mirakelet som kom var at gjestene dro hjem med ett poeng.

Foreløpig framstår VIF ganske jordiske. Mange spillere med gode basisferdigheter, men mest hardt arbeid. Det gjenstår å finne det ekstra som skal til for å følge tetlagene.

Vi tror det ligger i Rekdals overblikk eller Ardian Gashis plassering; eller helst rom for begge. Uansett er det bra for Tippeligaen at VIF lykkes. Det mest populære Oslo-laget som joker gir garantert en god sesong.