Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets kanarifugl

LILLESTRØM (Dagbladet): Kjendisstatusen til fallskjermhopper Steinar Halvorsen (35) gikk rett gjennom taket da han feilberegnet høyde og fart over Åråsen i går. Bare flaksen reddet den erfarne hopperen unna alvorlige skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja ja, det er mange måter å bli kjendis på, sukker en meget pinlig berørt Halvorsen til Dagbladet en knapp time etter de dramatiske minuttene i pausen av Lillestrøm-Tromsø på Åråsen. Halvt i svima hang han og dinglet i stroppen seks- sju meter over ståtribunen fullpakket av sjokkerte LSK-supportere.

Vel er kanarifansen vant til mye luftig spill på hjemmebane, men makan til kanarifugl hadde de aldri sett før.

For Steinar Halvorsen gjorde som LSK-gutta i gullkampen:

Falt gjennom.

- Flaut

- Dette er bare flaut, sier han fra sykehussenga på Sentralsykehuset i Akershus.

Han hadde rundt 1100 hopp før gårsdagens, og har aldri vært utsatt for nevneverdige uhell.

- Jeg skulle lande i midtsirkelen, og har til og med en spesialskjerm som kan lande på et kjøkkenbord om det er nødvendig. Men jeg feilberegna banen, hadde for stor fart og tok feil av høyden i den siste svingen. Det siste halve sekundet skjønte jeg at dette måtte gå galt, sier Halvorsen, som ble hentet ned i grabben på en anleggsmaskin etter en 20 minutters redningsaksjon.

Griseflaks

Både Halvorsen og tilskuerne under hadde maksimal flaks.

  • For det første var bølgeblikket på Åråsen så mykt at den røslige karen smalt rett gjennom uten andre skader enn småkutt og skrubbsår i ansiktet og på fingrene.
  • Dernest unngikk han utrolig nok å treffe en eneste av jernbjelkene som holder taket oppe.
  • Og til sist unngikk han å falle ned på tilskuerne under.

Var borte

- Jeg klarte å lande på sida. Det var det som reddet meg. Jeg er litt mørbanket, men tåler en støyt, skjønner du, sier Halvorsen, som mistet bevisstheten da det smalt.

- Da jeg våknet, så jeg at de hadde spent ut en svær blå pressening under meg. Da tenkte jeg: Hva i all verden driver jeg med.

- Jeg skal hoppe igjen, men jeg tror nok ikke det blir flere hopp over Åråsen, sier Halvorsen, som lyste opp da han fikk høre at LSK vant kampen.

- Da gikk i alle fall langoddsen inn.

[email protected]

«Ja ja, det er

mange måter å

bli kjendis på.»STEINAR HALVORSEN

fallskjermhopper

Hele Norges coronakart