Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Årets klareste straffespark

Strømsgodset-trener Ronny Deila ville bare gi én kommentar til fellingen av Fredrik Nordkvelle.

KLIPPE KLIPPE: Jason Morrison lager her «årets klareste straffespark» i følge Ronny Deila. Dommer Tommy Skjerven så det ikke slik og lot fellingen av Fredrik Nordkvelle passere. Foto: Richard André Brevik/Digitalsport
KLIPPE KLIPPE: Jason Morrison lager her «årets klareste straffespark» i følge Ronny Deila. Dommer Tommy Skjerven så det ikke slik og lot fellingen av Fredrik Nordkvelle passere. Foto: Richard André Brevik/Digitalsport Vis mer

(Dagbladet): - Det var årets klareste straffe. Du må se videobildene selv, sier Strømsgodsets trener, Ronny Deila, til Dagbladet om fellingen av Fredrik Lund Nordkvelle tre minutter inn i andre omgang.  

Kjetil Rekdal så ikke situasjonen som ble omdiskutert.  

- Jeg så heller ikke hva som skjedde da vi fikk straffespark. Men er Strømsgodset snytt for et straffespark, så er det dumt, sier han.

Snuoperasjonen Strømsgodset satte en kraftig støkk i et feststemt hjemmepublikum i Ålesund. Bare noen få minutter var spilt av kampen da Fredrik Lund Nordkvelle dunket Godset i ledelse.

- Det var en gavepakke fra oss, en håpløs pasning fra Jason Morrison tvers over banen som fanges opp, sier Rekdal.

Dermed gikk Rekdal dypt inn i sitt fotballhode og hentet frem en plan. To spillere ble etter en drøy halvtime tatt rett av banen. «Har han startet med feil lag, eller», mumlet en frustrert Aafk-supporter på tribunen.  

- Jeg startet ikke med feil lag. Sander post kunne ikke ha spilt 90 minutter uansett. Det var meningen at han skulle inn på slutten av kampen, sa Rekdal etter kampen og la til: - Peter Orry Larsen var ikke god og magefølelsen min tilsa at jeg skulle gjøre disse byttene.
 
- Hans siste straffe Inn kom Fredrik Ulvestad og Sander Post. Begge scoret et mål og sikret Aafk seieren. Dersom Michael Barrantes hadde scoret på sin straffe, ville Aalesund ha toppet tabellen ved kampslutt. Barrantes var selv den spilleren som ble felt. Han har tatt sin siste straffe for Aalesund, skal vi tro Kjetil Rekdal.

- Straffe skal i alle fall ikke være to bom på rad, så neste gang skal noen andre ta straffesparket, konkluderer Rekdal.

Ronny Deila mente at Strømsgodset var best det første kvarteret i hver omgang.  

- Vi hadde etter min mening god kontroll til Aalesund satte inn på Sander Post og vi var best i starten av andre omgang. Men alt i alt var kanskje Aalesund et hakk bedre enn oss i dag, sier Ronny Deila.  

Talte med klar røst Rekdal påpekte selv at laget hans var for varierende i sine prestasjoner og spill. Men han benyttet muligheten til å skape mer motivasjon i pausen, som om to bytter før pause ikke var nok hint om trenerens misnøye.  

- Jeg fortalte spillerne i pausen, at det ville bli gigantiske poeng om vi snudde kampen og vant, sier han.

Torsdag spiller Aalesund borte mot Sarpsborg og søndag kommer Tromsø til Ålesund. Rekdal har en konkret plan over hvilke ting han skal finjobbe med på de neste treningene.  

- Det skal jobbes med å ta de rette valgene, samtidige tanker skal bli bedre og det skal trenes på spill fremover på banen — riktig spill fremover på banen, forteller Rekdal.   Han er ikke i tvil om at Aafk står sterkere rustet i år enn i fjor. 

 - Nå skal vi kjøre på både i tippeligaen, cupen og i Europa, avslutter Rekdal med et smil.

- Det er en skuffelse å tape, men innsatsen er jeg fornøyd med. I dag hadde vi ti spillere som knapt er fylt 20 år. Vi har tatt steg fra i fjor og fremstår som et veldig spennende lag, sier Ronny Deila til slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media