BEST PÅ BØRSEN: Eirik Ulland Andersen (til venstre) scorer høyest på NTBs spillerbørs. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BEST PÅ BØRSEN: Eirik Ulland Andersen (til venstre) scorer høyest på NTBs spillerbørs. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Årets lag basert på NTBs spillerbørs

Årets lag i Eliteserien

Dette er Årets lag i Eliteserien 2017 basert på NTBs spillerbørs gjennom sesongen. 

Tilhørende kommentar og fakta følger under hver spiller.

3-5-2-formasjon

Målvakt:

André Hansen (RBK)

25 kamper

5,28 på børsen

18 innslupne mål

Kommentar: Hansen har hatt en stødig og god sesong for seriemesterne. Sisteskansen har kun sluppet inn 18 mål på sine 25 seriekamper.

Forsvar:

Vito Wormgoor (Brann)

26 kamper

5,69 på børsen

2 mål

1 målgivende

Kommentar: Wormgoor ble hentet som erstatter for Vadim Demidov i Branns midtforsvar. Nederlenderen kom fra Aalesund i fjor og har levert en god sesong for Brann. Kapteinstype som tar for seg i forsvaret.

Babacar Sarr (Molde)

25 kamper

5,60 på børsen

1 mål

1 målgivende

Kommentar: Sarr er vond å møte. Stor og sterk spiller som kan brukes både i forsvar og sentralt på midtbanen. Vinner dueller både i lufta og langs bakken. Har vært svært god for sølvvinnerne denne sesongen.

Tore Reginiussen (RBK)

25 kamper

5,50 på børsen

0 mål

0 målgivende

Kommentar: Har hatt sin beste sesong på lenge. Veteranen har spilt seg inn i landslagsvarmen igjen og endelig hatt en sesong uten de store skadeavbrekkene. Skal ha mye av æren for det tette RBK-forsvaret i år.

Midtbane:

Eirik Ulland Andersen (Strømsgodset)

26 kamper

5,75 på børsen

11 mål

5 målgivende

Kommentar: Best på årets NTB-børs. Spilte ikke de første fire kampene, men har vært med og bidratt siden. Har hatt en ellevill høst med hele 19 målpoeng. 11 mål, 5 målgivende og 3 indirekte målgivende. Har en giftig dødballfot som har vært vanskelig å stoppe i år. Hans soleklart beste sesong.

Fredrik Haugen (Brann)

29 kamper

5,59 på børsen

5 mål

10 målgivende

Kommentar: Den lille midtbaneeleganten har vært god på Branns midtbane i år. Delt førsteplass med Morten Gamst Pedersen i kampen om flest målgivende denne sesongen.

Tortol Lumanza (Stabæk)

28 kamper

5,63 på børsen

2 mål

7 målgivende

Kommentar: Stabæk er gode til å hente dyktige spillere som har blitt glemt av sine klubber. Lumanza er spilleren de traff med i år. Belgieren har tatt enorme steg etter hvert som kampformen har kommet seg. En lekker sentral midtbanespiller som elsker å strø rundt seg med gode pasninger.

Ifeanyi Mathew (Lillestrøm)

30 kamper

5,50 på børsen

3 mål

3 målgivende

Kommentar: Nigerianeren er et arbeidsjern av de sjeldne. Har taklingsstyrken og fysikken som sin styrke, men er også ganske målfarlig. Har vært best på et Lillestrøm-lag som har variert voldsomt i prestasjonene denne sesongen.

Bassel Jradi (Strømsgodset)

29 kamper

5,48 på børsen

10 mål

7 målgivende

Kommentar: Jradi har kanskje vært den beste spilleren i Eliteserien i høst. Bidrar enormt offensivt og innehar kvaliteter som kanskje tar ham ut av Norge etter årets sesong.

Angrep:

Samuel Adegbenro (RBK/Viking)

25 kamper

5,65 på børsen

8 mål

3 målgivende

Kommentar: Var kanskje best på tampen av karrieren i Viking og i de første kampene for Rosenborg. Så ut som kantspilleren RBK trengte i høst, men sluknet litt på tampen av sesongen. Har i tillegg til de åtte målene og tre målgivende bidratt til fire indirekte målgivende.

Björn Bergmann Sigurdarson (Molde)

27 kamper

5,26 på børsen

16 mål

2 målgivende

Kommentar: En spiss som oser av kvalitet. Har variert noe i prestasjonen og har flere mål i seg, men ender likevel opp som den beste spissen på børsen. Bidro med to goalgetter-mål i siste kamp mot Sarpsborg – som dermed sikret sølvet til romsdalingene.

Benk:

Andreas Linde (målvakt, Molde – 5,23/30 kamper), Sigurd Rosted (forsvar, Sarpsborg 08 – 5,37/27/4/2), Dan Peter Ulvestad (forsvar, Kristiansund – 5,46/26/0/0), Christian Grindheim (midtbane, Vålerenga – 5,48/23/5/4), Mike Jensen (midtbane, Rosenborg – 5,44/29/1/8), Nicklas Bendtner (spiss, Rosenborg – 5,04/29/19/1)

(Basert på NTBs spillerbørs gjennom sesongen. For å bli vurdert må spillerne ha spilt over 30 obligatoriske minutter i minst 18 av 30 kamper).

NTB