Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge slo Egypt 31-28

«Årets lag» med seier i EM-generalprøven

Det norske herrelandslaget i håndball avsluttet firenasjonersturneringen i Paris med å slå Egypt 31-28. Kampen var den siste før EM i Kroatia.

SEIER: Bjarte Myrhol med et skuddforsøk i kampen mot Egypt. Norge vant til slutt 31-28. AP Photo/Thibault Camus
SEIER: Bjarte Myrhol med et skuddforsøk i kampen mot Egypt. Norge vant til slutt 31-28. AP Photo/Thibault Camus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håndballgutta, som lørdag fikk prisen «Årets lag» under idrettsgallaen, slo det egyptiske laget med tre mål og går dermed inn til EM med to strake seirer etter å ha slått Danmark 27-25 lørdag.

Christian Berges mannskap ledet 17-14 til pause, men tok for alvor over kampen etter hvilen. I sluttminuttene brukte Berge blant annet tiden til å øve på sju-mot-seks-spill inn mot europamesterskapet som starter fredag 12. januar når Norge møter Frankrike.

Kristian Bjørnsen banket inn åtte mål på sine åtte første forsøk før hvilen, mens Sander Sagosen igjen viste at han er restituert etter halsbetennelsen som satte ham utenfor oppkjøringsturneringens åpningskamp mot Frankrike. Sagosen herjet i seieren mot Danmark og blir en svært viktig brikke for det norske laget i Kroatia.

Kampen fikk en noe dramatisk avslutning da Egypts kantspiller skjøt ballen rett i ansiktet på keeper Torbjørn Bergerud, men Norges sisteskanse kom seg på beina uten altfor store problemer.

– Alt er OK. Men jeg synes det er tullete og idiotisk å skyte i ansiktet når det gjenstår ett sekund av kampen. Egypt hadde tapt kampen, og jeg synes det er ufint. At han måkte ballen i hodet på meg fra så spiss vinkel synes jeg er unødvendig, sa Bergerud til TV 2 om situasjonen helt på tampen av kampen.

Seieren var Norges annen i firenasjonersturneringen. Etter å ha tapt åpningskampen mot vertsnasjon Frankrike, slo det norske laget både Danmark og Egypt.

Egypt tok ikke et eneste poeng på sine tre kamper.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!