Årets lønnsoppgjør

David Beckham signerte i går en ny tre års kontrakt med Manchester United. Ukelønn: ca. 1 million.

Etter en nedslående serieavslutning var det en oppløftende nyhet for klubbens tilhengere som tikket ut fra Old Trafford i går. David Beckham har signert en ny kontrakt som binder ham til klubben fram til juni 2005.

Ønsket

- Sir Alex (Ferguson) har gjort det klart at han ønsket meg som en viktig del av klubbens framtid. Ordene hans var nok for meg, forklarer Becks om signeringen.

- Klubben har strukket seg langt og vært tålmodig i forhandlingene med meg. Jeg har hele tida visst at United er den eneste klubben jeg ønsker å spille for, sier den skadde midtbanespilleren.

- Jeg er veldig glad for at David har signert en ny avtale. Det har tatt lang tid, og vi er lettet over at prosessen nå er over, sier Ferguson til klubbens hjemmeside.

Tredoblet

Når det gjelder lønna, er det klart at Beckham og kona Victoria har råd til å slå seg løs hjemme på godset «Beckingham Palace». Den blir nemlig tredoblet, og han kommer til å tjene rundt en million kroner i uka. Årslønna skal ligge på vel 140 millioner inkludert bonuser og reklameavtaler.

Forhandlingene mellom Beckham og klubben har pågått i nesten ett år. Selve lønna har ikke vært det vanskeligste punktet i prosessen, men hvordan klubben og spilleren skal fordele inntektene fra reklame og salg av Beckham-effekter. Det er ingen andre spillere som har fått til en slik avtale, og dette vil gjøre 27-åringen til verdens best betalte fotballspiller. Lønna er noe lavere enn klubbkompis Roy Keanes, men med penger fra effektsalg og oppdrag utenfor klubben slår Beckham trolig Zinedine Zidane.

BLIR I UNITED: Sir Alex Ferguson er lettet over at David Beckham har signert ny kontrakt med United.