Årets mål-kandidat i Molde-seier

En kunstscoring bidro til en viktig Molde-seier over Sarpsborg 08.

SIKRET SEIER: Fredrik Sjølstad og Ohi sikret Molde-seier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SIKRET SEIER: Fredrik Sjølstad og Ohi sikret Molde-seier. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Molde FK - Sarpsborg 08 2-1 (1-0)

Molde tok tre viktige poeng i jakten på ligagull. Og det var på vakkert vis at seieren kom i kveld. For Ohi og Magnus Wolff Eikrem sto for en praktscoring da Molde gikk opp i ledelsen etter et drøyt kvarter spilt.

Først danset Ohi med et Sarpsborg-forsvar, for så å sende ballen videre til Eikrem. Han satte ballen enkelt bak keeper Aslak Falch.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen nominerte scoringen til årets mål-kandidat.

Men det var et nervøst Molde man så i sluttminuttene, og Sarpsborg hadde muligheter til utlikne til 2-2. Hva som skjedde, var målscorer Fredrik Sjølstad usikker på.

- Jeg er usikker. Vi ville ha seieren, og vi forsvarer oss med nebb og klør. Det var en viktig seier på en dårlig dag, sier målscorer Sjølstad til Eurosport etter kampen.

Scoringen til nevnte Sjølstad kom fram på grunn av et svakt utspill av keeper Falch.

- Sånn er fotball. Slikt skjer. Jeg føler det gikk bra stort sett hele kampen. Men som sagt, slikt skjer, sa Falch om tabben hans etter kampen til Eurosport.

Kunstscoring

Det var et Molde som er litt under press om dagen, med tanke på Rosenborgs gode form. Trønderne lå før dagens kamp seks poeng bak Molde med én kamp mindre spilt. I tillegg er det naturligvis lag som Bodø/Glimt, Odd, Brann og Vålerenga som heller ikke er langt unna tabelltoppen.

Man kan også si at Sarpsborg også er under press om dagen, og kanskje til og med i ei krise. Geir Bakkes menn lå på en 15. plass før kveldens kamp, og de trengte sårt en seier.

Etter fem minutter spilt fikk favorittene Molde en gigantsjanse. Det var Eikrem som spilte Ohi alene med keeper, og hadde en gylden mulighet til å få en tidlig scoring. Moldes spiss valgte å lobbe ballen, og keeper fikk akkurat ei hånd på ballen, slik at den gikk over mål.

Etter et drøyt kvarter spilt var Ohi farlig frampå igjen. Denne gangen valgte han å snurre litt rundt med Sarpsborg-forsvaret, og dyttet ballen ut til Magnus Wolff Eikrem, som satte ballen enkelt i mål alene med Falch.

- Ekspertene snakker om overblikket til Magnus, men det er flere som har overblikk her. Det var en fin scoring, og vi er fornøyd med første omgang, sa en fornøyd Ohi om scoringen til Eurosport under et pauseintervju.

I store deler av omgangen var det Molde som fortsatte å styre kampen, og Sarpsborg lå i lange perioder lavt mot serielederen.

Likevel uttrykte Bakke at han var ganske fornøyd med spillet til sitt Sarpsborg, mens Molde-trener Erling Moe var ikke fullt så fornøyd, og ville ha bedre presspill fra sine spillere.

To kjappe scoringer

I starten av andre omgang var Aker Stadion i ferd med å se nok en kunstscoring i løpet av kampen. Denne gangen var det Eikrem som slo en flott ball over hele Sarpsborg-forsvaret, og Fredrik Aursnes fikk ballen feilvendt. I stedet for å snu seg, valgte han å kjøre en akrobatisk variant med å skyte ballen bak seg selv, men ballen ble reddet på streken i siste liten.

Etter scoringen så man et mye større press fra Molde. Både Leke James, Wolff Eikrem og Eirik Hestad hadde store sjanser til øke til 2-0, men de klarte ikke altså ikke å sette ballen i mål bak Falch.

Etter stort Molde-press kom Sarpsborg også til noen sjanser, blant annet Ruud Tveter som kom til en god sjanse på ei kontring.

Etter en god Sarpsborg-periode skulle de få belønning for slitet. Kristoffer Zachariassen skjøt ballen mellom beina til en uheldig Craninx, og dermed var lagene like langt.

Men like etter utlikninga slo Molde tilbake igjen. Det var Falch som spilte en svak pasning mot Lund Nielsen som ble snappet opp av Fredrik Sjølstad. Innbytteren kom alene igjennom med Falch og lobbet ballen over keeperen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer