Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets mål

Mens halve Bodø veltet ut på byen for å feire, hadde helten sjøl - Olav Råstad - knapt nok tid til å juble. Han måtte rekke ei ferge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): - Jeg skal hjem og feire mammas 60-årsdag, forklarte en strålende blid Råstad, som måtte rekke siste ferge over Bognes - Skarberget og derfor knapt nok hadde tid til å nyte sin egen superscoring.

Sammen med bikkja og samboeren nådde han hjembyen ved tre-tida i natt.

Da vaklet glade og trøtte bodøværinger hjem fra byen. Om de hadde glemt alt annet, så husket de i alle fall to ting:Sølv-plass på tabellen.Olav Råstads skudd fra drøye 30 meter som suste opp i motsatt hjørne. Knallhardt.

Tilfeldig

- Hvorfor skjøt du egentlig?

- Egentlig en tilfeldighet. Jeg fikk et dårlig touch etter pasning fra Håvard (Halvorsen - red.). Ballen kom for langt foran meg. Jeg så ikke noen annen mulighet enn å skyte.

- Hvordan kjentes det?

- Jeg kjente med en gang jeg traff ballen, at dette kunne bli noe spesielt. Det kunne bli mål. Og den gikk vel stort sett rett opp i hjørnet, gjorde den ikke? halvt spør Harstad-mannen som etterhvert er blitt en hit i Bodø og Glimt.

- Årets mål?

- For meg er det tidenes mål.

Måtte bort

24-åringen som kom fra Tromsø i fjor har kontrakt med Glimt ut neste år. Han har ikke angret et sekund på klubbskiftet:

- Jeg både måtte og ville bort. TIL var en veldig kjedelig klubb å være i. Men jeg lærte masse om motgang, sier Råstad, som fikk problemer i TIL på grunn av et par nattlige utskeielser.

Han skulle gjerne vært ute i Bodø-natten for å feire, men sier mens han skifter i garderoben:

- Det er andre ting enn å gå på byen som betyr noe. For eksempel å rekke hjem til mammas 60-årsdag.

Truet av Trond

Ironisk nok må Råstad kjempe for plassen sin framover.

Trond Fredrik Ludvigsen - tilbake i Glimt i går kveld etter to år i Hertha Berlin og Rosenborg - er nemlig så god at han tvinger seg inn på laget.

Dermed ligger Råstad, eventuelt Christian Berg, tynt an. For på høyre ving spiller 30 år gamle Aasmund Bjørkan for tida uangripelig godt.

Deilig, deilig

Trond Fredrik Ludvigsen var da også fra seg av fotball-lykke etter 42 strålende minutter - og ett mål - som innhopper:

- Med den responsen jeg fikk fra over 7000 tilskuere følte jeg at jeg bare måtte yte noe igjen. Det er så deilig å være tilbake i Glimt. Her trenger jeg ikke å bevise noe hver gang jeg er borte i ballen.

SYDLANDSK JUBEL: Det var festfotball på Alfheim i går. Og best av alle festet Olav Råstad. Drømmemålet hans var ubeskrivelig. Og ikke fortvil om du ikke fikk sett det. Det kommer til å gå i reprise i månedsvis.