Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets manager forrige sesong - nå er han favoritt til å miste jobben

Kraftig oddskutt på Rodgers-sparking.

(Dagbladet): Liverpools nordirske trener Brendan Rodgers tror at comebacket i kampen mot Ludogorets på onsdag, til tross for at kampen endte 2-2, kan være øyeblikket som snur sesongen for Liverpool.

- Før snakken snakket vi om at dette kunne bli kvelden der vi kunne forandre sesongen, og at vi kunne vise karakterstyrke. Det greide vi da vi kom tilbake fra 0-1, selv om det var frustrerende å miste poenget til slutt, sa Rodgers på pessekonferansen.

Bookmakerne var på sin side ikke like imponerte som Rodgers. Etter onsdagens tap, er oddsen for at Rodgers skal være første Premier League-manager til å få sparken, rekordlav.
 .
Spekulativt marked Forrige uke uttalte Rodgers selv at han ikke følte seg hundre prosent sikker i sin stilling. Samme dag mente britiske eksperter at han satt trygt.

Etter uavgjortresultatet mot Ludogorets er virker oddsselskapene langt mer enige med førstnevnte enn med de britiske ekspertene. Nordiren gikk inn i november måned med mellom 41 og 67 i odds på å være førstemann til å få sparken, ifølge tall fra Oddschecker.

Etter fem svake resultater på rad, har oddsen hos blant annet Skybet nå sunket helt ned til 5, noe som betyr at bettingselskapene vurderer at det er 20 prosent sannsynlighet for at 41-åringen er nestemann til å få sparken. Bare Aston Villas Paul Lambert har lavere odds.

- Det er et kraftig oddskutt, som sier noe om hvordan markedet vurderer de siste resultatene til Rodgers. Men det trenger ikke bety at styret i Liverpool er enige, sier Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad.

Markedet for veddemål på manager-sparking, er imidlertid et av de mer usikre i oddsverdenen, ifølge Dybwad.

KAN VÆRE FØRSTEMANN UT: Ingen av managerne i årets utgave av Premier League har fått sparken så langt. Nå tipper bookmakerne at Brendan Rodgers kan bli den første. Foto: AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV
KAN VÆRE FØRSTEMANN UT: Ingen av managerne i årets utgave av Premier League har fått sparken så langt. Nå tipper bookmakerne at Brendan Rodgers kan bli den første. Foto: AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV Vis mer

- Akkurat denne typen markeder drives av spekulasjoner, som følger resultater. Det er sjelden Premier League-klubbene lekker informasjon om sparkinger, det er i så fall veldig uprofesjonelt. Mer vanlig at det kommer ut informasjon om managere på vei inn, påpeker han.

Forrige sesong var spesiell En av hovedgrunnene til at det til tross for bettingselskapenes vurdering virker lite sannsynlig at den tidligere Swansea-treneren får sparken, er at han i fjor viste hva han var i stand til å oppnå med Liverpool.

Før Steven Gerrard snublet i toppoppgjøret mot Chelsea den sesongen,
var Liverpool i førersetet til å ta ligagull. Selv om det ikke endte med en slutt på 25 år uten ligagull for merseyside-klubben, ble det en meget sterk 2. plass.

Paul Scholes, tidligere Manchester United-spiller og nåværende spaltist i Independent, mener forrige sesong var et engangstilfelle.

- Det var en spesiell sesong, der ingen av de vanlige konkurrentene så ut til å ville vinne tittelen. Seks måneder siden ligafinalen i mai, lider Rodgers nå av å ha overprestert i fjor, skriver Scholes.

I år er det 26 år siden sist Liverpool vant ligagullet, og Scholes sammenligner nordirens situasjon nå, med den gamleklubben hadde under Ferguson i 1993. Da ga de først vekk ligagullet til Leeds i 1992, men vant sesongen etter, nøyaktig 26 år siden sist.

For dårlige signeringer Tidligere har Jamie Carragher uttalt at de rødes svake sesong er et resultat av sommerens overgangsvindu. Ut forsvant gullstøvel-vinner Luis Suárez, og inn kom en haug spillere som ikke har levert.

- For å ta steget opp trengte Liverpool signeringer av topp kvalitet. De har ikke greid å utnytte momentumet fra forrige sesong, og nå taper de klart mot lag som Crystal Palace, skriver Scholes.

Den 40-årige fotballpensjonisten bruker Dejan Lovren som et eksempel på hvorfor signeringene har sviktet. Istedenfor å kunne bli ansett som en talentfull spiller som et røverkjøp, har han måttet forsvare prisen på i overkant av 200 millioner kroner.

Han, hardt kritiserte Simon Mignolet, og resten av det nykomponerte Liverpool-forsvaret, har kun holdt nullen i to kamper denne sesongen, borte i 3-0 seieren mot Tottenham i august, og i 0-0 kampen mot Hull for en måned siden.

Bettingselskapene er imidlertid langt mer sikre på at Liverpool skal slå Stoke på Anfield i morgen, enn på at manageren beholder jobben.

Med en odds på 1,57, vurderer blant annet Sky bet at det er 63 prosent sjanse for at Rodgers tar et lite steg nærmere å sitte tryggere i managerstolen på lørdag. Med seier der, kan Liverpool oppnå samme poengsum som den Arsenal har nå.

Den kampen og resten av Premier League-runden kan du følge i Dagbladets fotballstudio fra klokken 16.00 på lørdag.

MÅ FORSVARE HØY PRIS: Liverpools nyervervede midtstopper Dejan Lovren, her i duell med Diego Costa, må leve med presset som kommer av en svært høy prislapp. Foto: EPA/PETER POWELL.
MÅ FORSVARE HØY PRIS: Liverpools nyervervede midtstopper Dejan Lovren, her i duell med Diego Costa, må leve med presset som kommer av en svært høy prislapp. Foto: EPA/PETER POWELL. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling