Årets manager!

Jonny Gjerde (36) rasket med seg en PC som totalvinner av «Manager 2001». Hvor endte du?

Her kan du logge deg inn og

sjekke din posisjon etter helgas 38. og siste runden i «Manager 2001»!

Du slo uansett ikke Jonny Gjerdes «Moonshine» - som knuste nesten 40 000 andre lag i konkurransen og vant en en flott PC, en Bestmate 200.

- Det passer meg veldig godt. Gøy å vinne, men dette er først og framst en stor og kjær hobby, sier Jonny som til daglig er bussjåfør i Luster.

- Skoleungene vil bare snakke fotball med meg. Mange har også vært med i Manager 2001, men falt av når de ikke fikk suksess med en gang.

Vant åtte fotballturer

Sjøl meldte han på åtte lag i august i fjor og kjørte videre med det laget som fikk den beste starten. De siste månedene har han trodd på totalseier.

- Jeg har vært i tet siden den sjuende serierunden, og de siste 10 ukene har jeg hatt et godt forsprang.

Det er ikke første gang Jonny vinner en Manager-konkurranse. Han har toppet både VG og Dagbladets Drømmelag-spill på 90-tallet.

- Jeg har nok vunnet en seks-åtte fotballturer. Høydepunktet kom da jeg vant en tur til VM-finalen mellom Frankrike og Brasil i 1998 hos Dagbladet, sier Jonny.

I disse dager konsentrerer Jonny seg om «Mitt drømmelag 2001». Her er hans tips til andre managere som er lystne på å vinne.

- Det er ikke noe hokus-pokus, sier Manager-vinneren og anbefaler å sjekke at alle spillerne er med på lagene sine rett før avspark.

Bruker timer hver runde

I tillegg prøver han å unngå storlag, som har stor stall og kan endre lagoppstilling fra kamp til kamp. Han tror også på å kjøpe flest mulig spillere fra få lag hver runde.

- Det går fort et par timer hver runde på dette, sier Jonny.

For å komme seg på ferie har 36-åringen hyret inn Manager-vikarer som endrer på laget hans ved behov.

- Du kan egentlig ikke ta deg ferie når du driver med managerspillerne, flirer Jonny.

BEST: Jonny Gjerde vant Manager 2001.