Årets mest usmakelige målfeiring?

To spillere fra Chicharitos eks-klubb simulerte drap på banen. Se videoen.

(Dagbladet): Det islandske laget Stjarnan ble i fjor YouTube-kjendiser for sine kreative og nyskapende målfeiringer.

Nå har også det meksikanske eliteserielaget Club Deportivo Guadalajara fått global oppmerksomhet for en innøvd jubelvariant - men av de helt gale grunnene.

Da Marco Fabian la på til 2-0 mot Estudiantes Tecos, løp han ut mot sidelinja før han stoppet opp og vendte seg mot lagkamerat Alberto Medina.

Spissen simulerte deretter ladegrep på en pistol, før han holdt det imaginære våpenet mot panna til Medina og «trakk av». Lagkameraten gikk rett i bakken, og selv om det var ment som en spøk, er det ikke mange i Mexico som lo.

Ifølge Reuters har 44 000 meksikanere mistet livet i narkotikarelatert kriminalitet.

Fabian scoret for øvrig hattrick i 5-2-seieren, men det er neppe hattricket han vil bli husket for.

Etter å ha fått tenkt seg om - og sikkert fått en skjennepreken eller tre - var det en ydmyk tremålsscorer som ba om unnskyldning til det meksikanske folk.

- Jeg angrer fælt på det som skjedde. Da jeg så videoen ble jeg fylt med sinne og anger for å tøyse med noe så hellig som menneskelivet. Det er bra å feire i fotball, men aldri på den måten, sier han.

Begge de to spillerne ble bøtelagt med 50 000 meksikanske pesos (drøye 20 000 kroner) for feiringen. Men verken Medina eller Fabian følte det var tilstrekkelig, og betale på eget initiativ det dobbelte.

Laget donerte også en million pesos - ca. 415 000 kroner - til et barnehjem i byen Ciudad Juarez. Det er en av landets mest voldelige byer, og ligger ved en av de største smuglerrutene av narkotika inn til USA.

EKS-LAGKAMERAT: Javier Hernandez spilte sammen med Marco Fabian i Guadalajara, men kopierer neppe ikke eks-lagkamerates målfeiring. Foto: AFP PHOTO/Hector GUERRERO
EKS-LAGKAMERAT: Javier Hernandez spilte sammen med Marco Fabian i Guadalajara, men kopierer neppe ikke eks-lagkamerates målfeiring. Foto: AFP PHOTO/Hector GUERRERO Vis mer