Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets rallycross-sesong blir tøff for Petter Solberg

Får ni ganger verdensmester som konkurrent.

FÅR TØFF KONKURRANSE: Det blir tøft for Petter Solberg i rallycross den kommende sesongen. Her fra da Petter og broren Henning arrangerte motorshow i Telenor Arena i 2009. Foto: Espen Røst / Dagbladet
FÅR TØFF KONKURRANSE: Det blir tøft for Petter Solberg i rallycross den kommende sesongen. Her fra da Petter og broren Henning arrangerte motorshow i Telenor Arena i 2009. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

Franskmannen Sebastien Loeb, ni ganger verdensmester i rally, har bestemt seg for å satse på VM-rundene i rallycross kommende sesong.

Det betyr at Petter Solberg kommer til å få tøff konkurranse. Nå er det duket for nye dueller mellom de to som kjempet tøft i rally-VM, før Solberg bestemte seg for å gå over til rallycross.

Der har nordmannen vunnet VM de to gangene mesterskapet er blitt arrangert. Å ta en tredje strake tittel blir tøffere nå, med konkurranse fra Loeb.

Det svenske nyhetsbyrået TT skriver at franskmannen skal kjøre for det svenske Team Peugeot Hansen sammen med Timmy Hansen.

- Jeg er veldig glad og spent over å få denne muligheten. I mange år har jeg hatt muligheten til å kjøre fantastiske konkurranser innen racingen. Men rallycross, med så mye motorkraft og konkurransestyrke i kombinasjon med intensiteten i konkurranseformen, kommer til å bli helt spesielt, sier Loeb i en pressemelding.

Den franske toppkjøreren vant rally-VM ni ganger mellom 2004 og 2012. Petter Solberg vant VM-tittelen året før Loeb.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram