Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets skuffelse 2014: Ole Gunnar Solskjær

Det mener walisisk avis.

SKUFFELSE: Avisa Wales Online har pekt ut Ole Gunnar Solskjær til den største skuffelsen i Cardiff i 2014. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUFFELSE: Avisa Wales Online har pekt ut Ole Gunnar Solskjær til den største skuffelsen i Cardiff i 2014. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Når Ole Gunnar Solskjær ser tilbake på 2014, vil det neppe være det året han vil tenke på som sitt beste.

Året startet så bra, med å bli utropt til ny manager i Cardiff 2. januar. Bare dager seinere hadde han hentet sine tidligere spillere i Molde til klubben: Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget.

Selv om karrieren i Cardiff startet med seier i den første kampen og positiv omtale, tok det ikke lang tid før nordmannens stjerne i klubben begynte å slukne.

Årets skuffelse Etter 259 dager som manager bekreftet Cardiff at Ole Gunnar Solskjær var ferdig i klubben.

Avisa Wales Online, som følger klubben tettest har nå oppsummert året 2014. Og der er, kanskje ikke overraskende, Solskjær pekt ut som den største skuffelsen det siste året.

- Jeg går for Ole Gunnar Solskjær som dessverre viste seg å være en katastrofe som manager for «the Bluebirds», skriver journalist Paul Abbandonato - og nevner at Wilfried Zaha og Malky Mackay var de andre to alternativene til prisen som årets skuffelse.

- Solskjær kom hit etter snakk om at han var en av de mest ettertraktede unge managerne i Europa. Han lovet spennenede fotball og mål som ville underholde fansen. Vi fikk uten tvil se massevis av mål - men de fleste av dem scoret motstanderlagene. Seks mål til Liverpool, fire mål til Sunderland, Manchester City, Hull og Norwich.

Flikket for mye To av hovedproblemene som ble nevnt etter Solskjærs exit fra Cardiff var at han hadde feilet på overgangsmarkedet, og det at han hele tiden byttet på hvem som sto oppført i startelleveren.

- Jeg synes Solskjær gikk inn i jobben veldig uforberedt. Solskjær beviste at han ikke hadde forutsetninger for å forstå overgangsmarkedet. Det ble på en måte hans bane, fortalte tidligere Monaco-direktør Tor-Kristian Karlsen til Dagbladet i september.

I Wales Online får Solskjær sterk kritikk for flikkingen hans.

- Solskjær flikket så mye på startelleveren og taktikken at «the Bluebirds» så ut til å være et lag inntullet i kaos og forvirring. Så det var ikke rart de rykket. Og det var ikke rart at Ole mistet jobben sin, skriver den walisiske avisa.

Dæhli-skryt Den eneste av nordmennene som får positiv omtale i Wales Online sin oppsummering av året er Mats Møller Dæhli.

- Når Mats Møller Dæhli fått sjansen, så har han virkelig skint, mener avisa - som utroper keeper David Marshall som klubbens store spiller det siste året.

Det har blitt lite spilletid på Møller Dæhli etter at Solskjær forsvant fra klubben. I november kom beskjeden om at 19-åringen kan bli solgt i januar, men Cardiff-manager Russel Slade sier at det i såfall vil være til en høy pris.