Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets snowboard-duell

Verdens to antatt beste snowboardere har ikke kjørt samme renn siden i fjor. Nå har de to norske kjørerne sjansen til å møtes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange håpet på å få se duellen mellom Franck og Håkonsen i årets VM, men tittelforsvarer Håkonsen måtte melde skadeavbrudd, og Daniel Franck ble verdensmester.

Nå er det endelig duket for duell i en av sesongens viktigste konkurranser, US Open.

Rennet blir faktisk regnet som viktigere enn OL i Nagano, fordi både Terje Håkonsen og Daniel Franck er med.

De to gode vennene har ikke kjørt konkurranse sammen siden 100 000-dollar rennet i Gerlos i fjor, hvor Håkonsen vant knepent foran Franck. Siden den gang har Håkonsen kjørt få renn og slitt med skader. Franck har, i følge seg selv, aldri vært bedre enn han er nå. Mange lurer derfor på om Håkonsens tid som verdens beste snowboarder skal ta slutt.

Iskald konkurransemann

Men slike spådommer har versert før, og hver gang har Håkonsen gjort spekulasjonene til skamme.

Han vant Nippon Open i Japan for to uker siden, og overrasker stadig med å dukke opp, konkurrere og vinne. VM-tittelen i 1997 ble vunnet med minimale forberedelser, og da han vant EM samme år hadde han ikke engang kjørt oppvarmingen.

Prestisjerenn

Håkonsen har vunnet fire US Open-titler, men ble i fjor overraskende slått av amerikaneren Rob Kingwill.

US Open er åpent for alle, noe som resulterer i lange innledende kvalifiseringsrunder. Flere av verdens beste snowboardere har fått sitt internasjonale gjennombrudd i US Open, takket være dette systemet. De best rankede løperne starter direkte i semifinalene.

Årets renn er det 17. i rekken, og blir nå ansett som viktigere enn OL, fordi Terje Håkonsen er med.

Finalen går lørdag 20. Mars.