STOR OG GRÅ: David Weir begynner å bli grå i luggen, men spiller fortsatt som en mann i sin beste fotballalder. Foto: DAVID MOIR/REUTERS
STOR OG GRÅ: David Weir begynner å bli grå i luggen, men spiller fortsatt som en mann i sin beste fotballalder. Foto: DAVID MOIR/REUTERSVis mer

Årets spiller er 39 (!) år gammel

Tidenes eldste prisvinner.

|||(Dagbladet): Rangers ble soleklare seriemestere i Skottland denne sesongen. Én runde før slutt har de hele åtte poeng ned til byrival Celtic.

Den som skal ha mest ære for dette, er ifølge de skotske fotballjournalistene David Weir. Rangers-kapteinen er 39 år gammel og søndag kommer han til å bli hedret som årets spiller i skotsk Premier League.

Ikke overraskende er Weir den eldste som noen gang har fått denne utmerkelsen. Dagen etter prisutdelingen og siste serierunde fyller han til og med 40.

Weir kom til Rangers i januar 2007 og har bare mistet tre seriekamper siden. Det er sterkt av en spiller som mange nok trodde hadde passert middagshøyden.

I løpet av disse tre åra har Rangers vunnet seks trofeer og spilt en Uefa-cupfinale.

- Det har gått over alle forventninger. Jeg kom til Rangers på lån for noen måneder, for å hjelpe klubben, sier Weir ifølge The Guardian.

Kontrakten hans går ut etter sesongen, og det er foreløpig usikkert hva som skjer til høsten.

- Jeg aner rett og slett ikke hva som skjer. Jeg har lyst til å spille videre, men jeg kan faktisk ikke svare på dette før jeg har noe håndfast å forholde meg til. Det er litt spesielt, for jeg er bare en av seks spillere som ikke har gjeldene kontrakter etter sesongen, sier midtstopperen.