Årets spiller i Sverige

Espen Knutsen (28) blir i dag kåret til spillernes spiller i den svenske Elitserien. Nordmannen legger ikke skjul på at han er smigret av støtten fra sine kolleger: - Dette er den fineste prisen jeg har fått, sier Shampo til Dagbladet.

Kåringen er foretatt av Expressen. Det er første gang den svenska avisa har arrangert denne type avstemning blant spillerne. 197 av omtrent 250 spillere sendte inn sitt svar.

To priser

- Sjøl synes jeg at jeg har vært ujevn. Jeg var bedre året før jeg dro til USA. Jeg synes ikke jeg har vært god denne sesongen, sier Shampo.

Men fakta slår som kjent i hjel alle diskusjoner.

Spillerne har talt - Shampo er Elitseriens beste spiller.

Expressen ba spillerne om å kåre den mest overvurderte og undervurderte spilleren, den mest sportslige spilleren, beste trener, beste målmann, beste back, største råtass og beste angrepsspiller.

I tillegg ble de bedt om å kåre seriens beste spiller - uansett kategori.

Shampo stakk av med prisen som beste angrepspiller - og den gjeveste prisen av alle: Beste spiller uansett kategori.

- Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket. Men når det er sagt, setter jeg veldig stor pris på det. At det er spillerne som har talt, gjør det ekstra stort, sier Shampo.

Sjøl stemte han ikke i det hele tatt.

- Jeg fikk aldri stemmeseddelen.

Offensiv Shampo

Det svenske hockeypublikummet har sett en litt annerledes utgave av Knutsen denne sesongen.

- Jeg er mer offensiv enn før, og ikke så mye med i oppbyggingen av spillet, sier Shampo.

På 48 kamper i Elitserien står han bokført med 53 poeng (18 mål, 35 assists). Med det er han nummer to i den svenske skytterligaen. Djurgården ble svensk seriemester. Søndag er Färjestad motstander i den første SM-kvartfinalen, som avgjøres i best av sju kamper.

- Malmö er min favoritt, foran Djurgården og Brynäs. Färjestad er også en aktuell mesterskapskandidat. Nøkternt vurdert er det 50- 50 sjanse for at vi tar en semifinaleplass, sier Shampo.

Mauritius

Han har tre år igjen av kontrakten med Djurgården, og ingen planer om å skifte klubb. Døra til det norske ishockeylandslaget er per dato stengt. Når Norge spiller A-VM i St. Petersburg i begynnelsen av mai, tar Shampo med seg kamerater og golfkøller til Marbella på den spanske solkysten.

Før det går turen til Mauritius. Etter sesongens siste arbeidsdag i Stockholm drar Shampo og samboer Hanne Undli til øya i Indiahavet. Sønnen Emil (1) må bli hjemme.

- Det blir for langt å reise for ham, sier Shampo.

Forhåpentligvis blir det ikke Mauritius-tur før etter 15. april. Da spilles den siste finalekampen. Norges suverent beste med puck og kølle drømmer om å vinne Djurgårdens første SM-gull siden 1991.

- Vinner vi gull, er det mye større enn en slik spillerpris som dette, sier Shampo.

NORGES BESTE I SVERIGE: Espen Knutsen