Årets spiller i verden

Robert Lewandowski (32) kronet et strålende 2020 med etterlengtet heder. Bayern Münchens superspiss ble årets spiller under Fifas The Best-kåring.

VANT: Robert Lewandowski. Foto: NTB
VANT: Robert Lewandowski. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnenes spillerpris gikk til Lucy Bronze. Vinnerne ble kunngjort under en virtuell seremoni fra Zürich torsdag. Siden årets Ballon d'Or-utdeling ble avlyst, er Fifas prisdryss det mest prestisjetunge i fotballverdenen i 2020.

Det var lav odds på Lewandowski. Den polske målmaskinen har siden forrige sesong gjort utrolige 73 mål på 64 kamper. Ingen andre fra Europas fem største ligaer har vært i nærheten av slike tall.

- Det føles fantastisk. Jeg er stolt og glad, og for meg er dette helt ærlig en stor dag. Det er det også for klubben og kollegene mine, sa Lewandowski da han mottak prisen av Fifa-president Gianni Infantino.

Satt i skyggen

I tillegg til scoringsrushet har Lewandowski i år vunnet det som er mulig å vinne med Bayern. Forrige sesong vant det tyske storlaget ligaen, cupen og mesterligaen.

– For hele verden har dette var et tøft år, så det var et stort lyspunkt da vi vant Champions League-finalen, sa 32-åringen, som ble toppscorer i alle turneringene.

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo var de to andre nominerte i finalefeltet. 2010-tallets mest dominerende fotballspillere har som regel delt på heder og ære det siste tiåret, men denne gangen ble de slått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer