Årets spiller kan rykke ned

- Håper hans profesjonelle instilling kan redde West Ham.

KJEMPER: Scott Parker feirer en scoring mot Liverpool sammen med lagkamerat Thomas Hitzlsperger. West Ham-kapteinen har vært så overbevisende for dumpekandidaten, at han i dag ble kåret til årets spiller i England av fotballjournalistene. Foto: REUTERS/Andrew Winning/Scanpix
KJEMPER: Scott Parker feirer en scoring mot Liverpool sammen med lagkamerat Thomas Hitzlsperger. West Ham-kapteinen har vært så overbevisende for dumpekandidaten, at han i dag ble kåret til årets spiller i England av fotballjournalistene. Foto: REUTERS/Andrew Winning/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gareth Bale (Tottenham) ble kåret til årets spiller i England av spillerne selv, mens Mereiles (Liverpool) ble kåret til årets spiller av supporterne.

I dag tidlig ble det klart at enda en spiller kan smykke seg med tittelen årets spiller i England. Verken Bale eller Mereiles var fotballjournalistenes valg i sin kåring.

West Hams midtbanespiller Scott Parker (30) er nemlig vinneren av Footballer of the Year by the Football Writers' Association. Han vant avstemningen foran nettopp Bale.

Parker har hatt en imponerende sesong i West Ham, noe som gjorde at han ble tatt ut på det engelske landslaget igjen. West Ham ligger for øyeblikket på nedrykksplass i Premier League, med fem kamper igjen å spille. Vinner Wolverhampton sin hengekamp, ligger West Ham dønn sist på tabellen.

- Parker har vært så stabilt god på et West Ham-lag som kjemper for å overleve i Premier League, at han har kjempet seg tilbake i landslagstroppen, heter det i en uttalelse fra Steve Bateas, journalist i The People.

- Han har inspirert «the Irons» og forhåpentligvis vil hans profesjonelle instilling bli belønnet med at West Ham overleverer i Premier League.

Scott Parker er den første West Ham-spilleren som vinner prisen siden VM-helten Bobby Moore i 1964. Han kan også bli den første som vinner prisen og rykker ned.

- Dette var en av de jevneste avstemningene vi har hatt. Scott er definitivt en verdig vinner og han følger i fotsporene til mange strålende fotballspillere som har vunnet prisen tidligere.

West Ham-kapteinen har gitt alt for laget sitt denne sesongen. Han spilte mot Tottenham, kun få timer etter at han mistet faren sin. I pausen mot West Brom, da Hammers lå under 3-0, tok han ordet i garderoben og holdt «tidenes pep talk».

- Hvis du hadde vært der, ville du begynt å gråte, sa Carlton Cole om talen som løftet West Ham i andre omgang og sikret dem 3-3 i den viktige nedrykkskampen.

PS! Sjefen for fotballdekninga i The Sun, Shaun Custis, skriver at Scott Parker vant prisen fordi stemmene ble fordelt på så mange Manchester United-spillere, som van der Sar og Vidic.

MIDTBANEANKER: Scott Parker spilte rollen som midtbaneanker for England i landskampen mot Wales og Aaron Ramsey. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/SCANPIX
MIDTBANEANKER: Scott Parker spilte rollen som midtbaneanker for England i landskampen mot Wales og Aaron Ramsey. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer