Årets spiller om kritikken: - Bare piss. Bryr oss ikke

Tar et oppgjør.

 KRITISK:  Ole Kristian Selnæs har av Norges Fotballforbund blitt kåret til årets spiller. Nå slår han tilbake mot kritikken klubben har fått etter gullfeiring og europaspill. Foto: NTB Scanpix.
KRITISK: Ole Kristian Selnæs har av Norges Fotballforbund blitt kåret til årets spiller. Nå slår han tilbake mot kritikken klubben har fått etter gullfeiring og europaspill. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Norges Fotballforbund kåret søndag Ole Kristian Selnæs til årets spiller i eliteserien. Det er Norges Fotballforbund og TV 2 som deler ut prisene i samarbeid.

Midtbaneankeret Selnæs har til tider vært enorm for Rosenborg. 21-åringen har spilt seg inn i landslagsvarmen hvor han banker på fast plass, han har vunnet Gullballen, og prisen for og årets midtbanespiller.

Men selv om Selnæs er fornøyd med egne prestasjoner, er det fortsatt mye han ønsker å rette opp i:

- Det har gått veldig bra. Jeg har spilt på et godt lag. Det beste i Norge, og det har gjort det enklere for min del, sier Selnæs til Dagbladet.

- Men jeg kan gjøre alt litt bedre. Miste færre baller, slå flere gode pasninger og gjøre alt i spillet mitt litt raskere, sier han til Dagbladet.

- Bare piss Rosenborg har praktisk talt kjørt over all motstand i Tippeligaen i år, men det har ikke gått like bra ute i Europa.

Ett poeng på fire kamper betyr at trønderne etter alt og dømme er ute av Europacupen. 5. november ble det tap mot Lazio. Fire dager i forkant av denne matchen fikk RBK-gutta massiv kritikk fra flere hold og eksperter da de feiret serigullet med å ta noen øl.

Pål Andre Helland var den første som gikk ut i mediene og forsvarte øldrikkingen. Siden gikk både TV-eksperter og fotballkjennere ut og kritiserte festingen.

- Dette er bare piss. Dette bryr vi oss ingenting om. De får skrive det de vil, vi vet hva som er grunnen og det har ikke noe med det å gjøre, sier han til Dagbladet.

- Vi møtte et topplag i Europa. Vi møter rett og slett et lag som er bedre enn oss, og det er et veldig stort steg opp for oss. Vi må være helt på topp for å vinne en slik kamp, og det var vi ikke da vi møtte Lazio, sier han.

- Hadde vi gjort det motsatte - tatt det med ro - hadde vi sikkert fått kritikk for det også, kontrer midtbanemannen.

Fremtiden Selnæs ser nå fremover mot neste sesong.

- Skal vi vinne serien neste år, må vi være bedre enn i år og det blir knalltøft. Få lag som klarer å forsvare serietittelen, sier han.

Unggutten har flere ganger vært linket til utlandet, men det tar han med stoisk ro.

- Jeg har en klar drøm om å spille i utlandet, naturligvis. Det kommer hvis man er god nok, så får jeg et tilbud kan det godt hende jeg takker ja til det, sier han.

Andre priser Selnæs ble kåret til årets spiller og årets midtbanespiller. Men også andre ble hedret i helgen:

Odd-spiss Frode Johnsen ble toppscorer i eliteserien i 2014. I år har veteranen slitt med skader, men ble belønnet med Kniksens hederspris. Iver Fossum vant prisen for årets unge spiller, Tyskland-proff Ørjan Nyland ble årets keeper.

Den omskolerte midtbanespilleren Jonas Svensson (RBK) ble årets forsvarsspiller, og på topp vant Alexander Søderlund (RBK).

Amerikanske Bob Bradley vant prisen som årets trener og Svein Oddvar Moen ble kåret til årets dommer.