Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandvolleyball:

Årets spiller

Anders Mol er kåret til årets sandvolleyballspiller av Det internasjonale sandvolleyballforbundet (FIVB) for andre året på rad.

ANDRE ÅRET PÅ RAD: Anders Mo er kåret til verdens beste sandvolleyballspiller. Her med makker Christian Sørum. Foto: Sam Wasson
ANDRE ÅRET PÅ RAD: Anders Mo er kåret til verdens beste sandvolleyballspiller. Her med makker Christian Sørum. Foto: Sam Wasson Vis mer

22-åringen fikk flest stemmer av spillere og trenere under prisutdelingen i Lausanne i Sveits tirsdag. Dermed fikk han det gjeve beviset på at han var bestemann i verdensserien sist sesong.

Sammen med Christian Sørum vant han åtte turneringer. I tillegg tok det norske paret gull i EM og VM-bronse. Den norske duoen har vist klasse i sanden, og de råsterke resultatene har sendt dem til topps på verdensrankingen.

De kan trygt kalles et norsk medaljehåp under neste års sommer-OL i Tokyo.

I tillegg til årets spiller ble 22-åringen også kåret til den beste mannlige offensive spilleren i avstemningen.

Også i fjor forsynte 22-åringen seg grovt av premiefatet under prisutdelingen. I tillegg til å bli kåret til beste spiller på verdensserien, fikk han også prisen som beste blokkspiller og beste offensive spiller.