Årets tabbe

En keepertabbe av den typen som kan gjøre målvakter søvnløse i ukevis sendte Arsenal til topps i Premier League.

LEEDS (Dagbladet): Han som sansynligvis trenger små blå piller er med andre ord Carlo Cudicini. Chelsea-keeperen skulle bare plukke opp ballen da en hard lav cross kom i hans retning sju minutter før slutt. Det var en oppgave en keeper av hans kaliber gjør med et gjesp i 999 av 1000 forsøk. Men altså ikke i går - ikke i London-oppgjørets døende minutter - det som handlet om ligatoppen i Premier League.

Med en for anledningen klønete og livsfarlig bred beinstilling endte det isteden med at han presterte en tunnel på seg sjøl.

- Slikt skjer

Og i Cudicinis private skrekkfilm foran eget mål dukket selvfølgelig Thierry Henry opp på baksiden. Og scoret seiersmålet med kneet i all sin forfjamselse.

- Hva kan jeg si - jo, det er sånt som skjer, sier Chelsea-manager Claudio Ranieri. - Og det har jeg sagt til Carlo også, jeg har sagt at han ikke må være trist og lei seg. For han har reddet oss mye sjøl om han gjorde en stygg feil her.

- Da Arsenal vant kampen, var han bare uheldig.

Ingen sure miner altså, bare enighet. Ikke minst mellom managerne. Som begge mente at Arsenal fortjente seieren. Sjøl om poengene til slutt kom som en ferdigscoret gave.

Arsenal ville vinne

- Vi var gode i første omgang, men etter pause forsvarte vi for dypt, sier Ranieri. - Det var Arsenal som hadde mulighetene og som hele tida så ut som laget som skulle score. Og Arsene Wenger har ingen problemer med det.

- Sjøl om seiersmålet kom som det gjorde, så fortjente vi det vi fikk, sier han. - Spesielt i andre omgang var vi bedre framover.

Arsenal tok ledelsen da Edu klemte inn et frispark via Ray Parlour fra et par og tjue meter etter bare fem minutter. Tre minutter seinere leverte Hernan Crespo dagens juvel på Highbury. En cross fra Makelele ble måkt i mål med all verdens tyngde og presisjon fra 25 meter.

Vil kjøpe alle

Der og da skjønte alle hvorfor han ble hentet til Stamford Bridge. Og derfor bør alle være forberedt på både den ene og den andre når overgangsvinduet åpner igjen 1. januar.

Fordi Roman Abramovich har bestemt seg for at han skal ha et trofé denne sesongen.

Én avis meldte i går at Chelsea ikke har slått fra seg tanken på å kjøpe Wayne Rooney for 420 millioner kroner fra Everton. En annen avis hevder det vi har skrevet om før - at Roman Abramovich fortsatt går rundt og drømmer om å hente både herr og fru Beckham til London for den samme prisen. Mens en tredje avis like godt kliner til med den ekte Ronaldo under en overskrift som ikke kan bli større sjøl om England vinner EM 2004.

Og sier 2,1 milliarder norske kroner er den prisen Real Madrid har kontraktfestet med den brasilianske verdenstjernen hvis en klubb med penger er gal nok til å starte forhandlinger.

UUPS: Carlo Cudicini skjønner ikke helt hvor ballen blir av. Arsenals Thierry Henry kan bare spasere ballen i nota til Mario Melchiots store fortvilelse.