- Årets villeste kamp

Tromsø senket Rosenborg på tampen i en ellevill thriller.

FOTBALL: August Mikkelsen ble den store helten i målfesten mellom Tromsø og Rosenborg på Alfheim søndag kveld. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tromsø - Rosenborg 4-3 (2-3)

De oppmøtte på Alfheim ble vitne til en heseblesende fotballkamp med hele sju mål.

Vertene sjokkerte Rosenborg og Kjetil Rekdal, og etter et drøyt kvarter sto det 2-0 i favør Tromsø.

Den neste halvtimen tilhørte imidlertid Rosenborg.

Stjerneskuddet Kristall Ingason satte først inn 2-1 fra kloss hold, før han utliknet fra straffemerket i det 29. minuttet.

Ti minutter før pause snudde Rosenborg da Sam Rogers stanget inn sitt femte mål for sesongen.

Rett etter hvilen satte Ruben Yttergård Jenssen kveldens sjette scoring da et Rosenborg-bein satte André Hansen ut av spill.

På tampen sikret Mikkelsen alle tre poengene for Tromsø da han banket inn 4-3.

- Det er årets villeste kamp, utbrøt Discovery-kommentator Asbjørn Myhre etter scoringen.

-Utrolig irriterende

- Det går i bølgedaler opp og ned. Vi snur det etter en dårlig start, så slipper vi inn et mål rett etter pause som er for dårlig. Det er skuffende av oss. Det var typisk Rosenborg som det har vært i år. Det går litt opp og ned, sier Rekdal til Discovery etter kampen og fortsetter:

- TYPISK ROSENBORG: Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med å tape på tampen, men mente samtidig at Tromsø vant fortjent. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
- TYPISK ROSENBORG: Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med å tape på tampen, men mente samtidig at Tromsø vant fortjent. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

- Det føles helt unødvendig å slippe inn det målet på slutten, når kampen nesten er ferdig. Det er utrolig irriterende.

Mikkelsen har vært Tromsøs store juvel de siste sesongene, og etter å ha holdt lekestue med Rosenborg, bekrefter han at han blir værende på Alfheim ut sesongen.

- Det var deilig. Spesielt foran 4000. Det er noe man har drømt om å gjøre hele livet. Å slå Rosenborg foran et fullsatt Alfhim. Hovedkamp, regn. flomlys. Det er den kuleste kampen jeg har spilt, sier han etter kampen.

- Hvorfor vinner dere i dag?

- Fansen. De gir oss det lille ekstra på tampen. Det er en drøm å slå Rosenborg på Alfheim.

- Blir du ut året?

- Jeg blir ut året, svarer nordlendingen.

- Målbonanza

Hjemmelaget tok tidlig grep om kampen. Etter bare 14 minutter sjokkerte August Mikkelsen trønderne. Den lille playmakeren trillet ballen i mål fra drøyt 17 meter.

Bare to minutter seinere doblet Warren Kamanzi TIL-ledelsen. Den tidligere Rosenborg-backen dro seg fint inn i banen og hamret ballen i det lengste hjørnet.

1-0: Tromsø feirer August Mikkelsens scoring. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / NTB
1-0: Tromsø feirer August Mikkelsens scoring. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / NTB Vis mer

Lasse Nordås var nære ved å sette inn 3-0 da han kom alene med André Hansen. Den innleide Bodø/Glimt-spissen maktet imidlertid ikke å overliste landslagskeeperen.

Den bortkasta muligheten skulle vise seg å bli kostbar, for bare minuttet etterpå reduserte Rosenborg. Det islandske stortalentet Kristall Ingason sto på enden av et strålende innlegg av Casper Tengstedt, og pirket lett ballen i mål.

Målet til tross, holdt nok de fleste RBK-fans pusten. 20-åringen fikk nemlig et tøft møte med stanga etter å ha pirket ballen i mål. Han ble liggende nede lenge og fikk medisinsk assistanse. Heldigvis kom han seg opp igjen på beina og kunne fortsette.

Rett før halvtimen spilt var den dansk-islandske duoen frampå igjen. Tengstedt ble felt i Tromsø-boksen, og Ingason trillet ballen iskaldt i mål fra straffemerket.

Trønderne var ikke ferdig for omgangen. Ti minutter før hvilen steg Sam Rogers høyest på en corner, og stanget inn sitt femte mål for sesongen.

- For en vending, utbrøt Discovery-kommentator Asbjørn Myhre

- Det var et målbonanza. Mye sjanser begge veier, så det har vært en artig kamp å se på. Balansen vi har slitt med i hele år var ikke så bra i starten, var Rekdals dom til pause.

2-2: Kristall Ingason og Olaus Skarsem feirer etter at førstnevnte satte inn 2-2 fra straffemerket. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / NTB
2-2: Kristall Ingason og Olaus Skarsem feirer etter at førstnevnte satte inn 2-2 fra straffemerket. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / NTB Vis mer

Sikret seieren på tampen

Vertene åpnet best, og allerede to minutter ut i omgangen var lagene like langt. Ruben Yttergård Jenssen, ved hjelp av et Rosenborg-bein, satte inn utlikningen etter en nydelig ball fra Kamanzi.

Nordås fikk sin andre gedigne sjanse da han ble spilt fri av Eric Kitolano. Den tidligere Strømmen-spissen klarte heller ikke denne gangen å overliste Hansen i RBK-buret.

Tengstedt, som har vært i fyr og flammer siden overgangen fra Danmark, var nære ved å gjøre sitt sjette for sesongen. Dansen fikk tid og rom utenfor 16-meteren, men fikk ikke bøyd avslutningen forbi Tromsø-keeper Jakob Haugaard.

På overtid dukket Mikkelsen opp nok en gang og banket inn 4-3 for Tromsø. Flere mål ble det ikke, og Tromsø stikker dermed av med alle tre poengene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer