Årets VM-rallyfører

Med nesten halvparten av stemmene er Petter Solberg kåret til Årets VM-rallyfører av publikum.

Det er wrc.com (World Rally Championships hjemmeside) sine lesere som har foretatt kåringen. 15892 stemmer er blitt avgitt, og Solberg fikk hele 7209 - 45 prosent - av dem! VM-vinner Marcus Grönholm fikk 33 prosent av stemmene, Colin McRae 13.

- Du ble jo «bare» nummer to i VM, men likevel er du fansens favoritt. Hvorfor?

- Jeg aner ikke! Det eneste jeg gjør er å være meg selv, og tydeligvis er det noe fansen liker. Nå håper jeg støtten fortsetter også neste sesong, for jeg trenger den for å vinne VM sammenlagt - noe jeg har veldig lyst til, sier Solberg til Dagbladet.

Petter i smoking

I går var han i Monte Carlo sammen med forloveden Pernilla Walfridsson og manager Jim Carlssen. Der mottok han pokalen for sin andreplass sammenlagt i rally-VM. Her deles det ut premier i alle de store bilsportsgrenene. Formel 1 og rally er de to eneste som har VM.

- Jeg gleder meg veldig - også til banketten etterpå. Da er det på med smokingen, sa Petter da Dagbladet snakket med ham før showet.

I dag og i morgen kjører han blant annet mot VM-vinner Marcus Grönholm i Bettega Memorial i Italia.

Showløp

- Det er et showløp, og jeg skal bare være med der for å vise meg fram. Dessuten har jeg planer om å slå Marcus, sier Solberg.

Til uka begynner testingen av kommende sesongs Subaru-modell. Lagkamerat Tommi Mäkinen har bilen i helga, mens Solberg tar over på mandag.

- Teamet har ordnet de tingene jeg satte som krav for å forlenge kontrakten. Nå gleder jeg meg til å se hvordan den funker.

- Betyr det at du forlenger hvis du er fornøyd?

- Det har jeg ikke tatt stilling til ennå. Først vil jeg prøvekjøre den, sier Petter Solberg.

- VIKTIG: Petter Solberg setter stor pris på at fansen har kåret ham til Årets VM-rallyfører. - Å vinne en slik pris er en viktig ting for meg. Det eneste jeg gjør er å være meg selv, sier Spydeberg-ekspressen.