Argentina amok etter straffetap

Rodriguez slo Schweinsteiger i bakhodet etter kvartfinaletapet. Sett børs!

Tyskland - Argentina 1-1 (5-3 etter straffer)

(Dagbladet.no): Tyskland og Argentina har stått for noe av den flotteste angrepsfotballen i dette verdensmesterskapet. Dessverre måtte én av dem vekk etter dagens kvartfinale.

Det ble Argentina - og sortien ble dessverre av den uverdige sorten.

Mistet besinnelsen

Lagene lot seg ikke skille etter 120 minutters spill, og vi fikk VMs andre straffesparkkonkurranse.

Etter at Jens Lehmann hadde reddet den siste straffen fra Cambiasso og sendt Tyskland til semifinale, svartnet det fullstendig for flere av Argentina-spillerne.

Gabriel Heinze og flere av lagkameratene måtte stanses fra å fly på Tyskland-manager Oliver Bierhoff, før Maxi Rodriguez regelrett angrep Bastian Schweinsteiger. Han stormet fram og slo tyskeren i hodet, og kan han trolig vente seg en streng straff fra FIFA.

- Det var en svært følelsesladet kamp, en kvartfinale verdig, mener Argentina-trener Jose Pekerman, som trakk seg etter kampen.

FULLT KAOS: Etter at Tyskland hadde slått Argentina på straffer ble det tilløp til slossing, og Rodriguez slo blant annet Schweinsteiger i hodet. Foto: SCANPIX/AP
FULLT KAOS: Etter at Tyskland hadde slått Argentina på straffer ble det tilløp til slossing, og Rodriguez slo blant annet Schweinsteiger i hodet. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Tyskland og Argentina hadde vært gjennom tre straffekonker hver i VM-sammenheng uten å tape før Argentina altså fikk den fine statistikken ødelagt.

Den store forskjellen het Jens Lehmann.

- Vi har stor tillit til Jens Lehmann. Som en tidligere spiss, vet jeg at han er en type keeper man ikke vil møte. Det beviste han i dag, skryter Jürgen Klinsmann.

Straffehelt

Oliver Kahn, som stort sett har furtet på benken så langt i dette mesterskapet, viste seg som en ekte sportsmann da han ga Arsenal-keeperen en skikkelig peptalk før nervedramaet.

Det så ut til å virke.

Han måtte se seg slått av Cruz på den første straffen, men reddet så den håpløse straffen fra Ricardo Ayala.

Tyskerne var på sin side bombesikre, og Neuville, Ballack, Podolski og Bodowski overlistet alle keeperinnbytter Leonardo Franco.

Argentina amok etter straffetap

Dermed måtte Esteban Cambiasso score på Argentinas fjerde straffe for å holde liv i håpet.

Presset ble for stort.

Lehmann gikk til venstre, det samme gjorde straffen fra Cambiasso, og dermed opprettholder Tyskland sitt rykte som verdens kaldeste nasjon på straffesparkkonkurranse.

- Det var en thriller, som en Hitchcock-film. Man er lykkeligst i verden når man vinner, og den tristeste når man taper, sier Klinsmann.  

Klare for semifinale

Det skal være unødvendig å minne om den utbrukte, men akk så treffende definisjonen fra Gary Lineker om hva fotball går ut på, men vi gjør det likevel:

Fotball er et enkelt spill. 22 mann løper etter en ball, og til slutt vinner Tyskland.

Slik så det likevel ikke ut etter en 1. omgang som var nesten blottet for sjanser.

Fire minutter etter pause smalt det.

Roberto Ayala (33) er bare 1.77 meter høy, men har eksepsjonelt god spenst. Det samme har vanligvis også Miroslav Klose - men han møtte likevel sin overmann på Riquelmes corner i det 49. minutt.

Ayala stupte fram, nærmest over skuldra til Klose, og stanget inn ledermålet.

En enorm prestasjon av Argentina-stopperen - og etter scoringen lignet Argentina et vinnerlag.

Tyskland stanget og stanget, og superspissene Klose/Podolski var ikke til å kjenne igjen fra praktkampen mot Sverige.

Men så dukket han opp, Klose, slik de beste spissene gjør det når de har vært usynlige en hel kamp.

Ballacks innlegg ble stusset videre av innbytter Borowski, VMs toppscorer kom seg foran Sorin og gjorde opp for markeringsglippen ved Argentinas ledermål da han headet inn utlikningen fra 5-6 meter.

Dermed reddet han ekstraomganger og straffer.

Etter straffeseieren er Jürgen Klinsmann trolig Tyskland i særklasse mest populære mann, og han har nådd målsettingen sin om semifinale. Der møter de vinneren av Ukraina/Italia - men tro ikke at Klinsmann med ferten av gull er fornøyd med det.

Dette Tyskland-laget kan nemlig gå helt til topps.

<B>HISSIG:</B> Det var ampert underveis i kampen mellom Tyskland og Argentina, og det ble enda mer ampert etter kampslutt. Her står Ballack og Ayala panne mot panne.