Argentina buet ut i OL-seier

Messi satt på benken.

BEIJING (Dagbladet.no): Argentina - Serbia 2-0

Argentina var allerede gruppevinner før kampen mot Serbia i OL-ballens gruppe A, mens Serbia måtte vinne for å ha håp om avansement.

Kanskje var det grunnen til at den argentinske treneren Sergio Batista sparte fem spillere fra de elleve som normalt starter.

Skuffelsen blant de 53 668 som hadde tatt veien til Beijing Worker\'s Stadium i kveld var veldig hørbar da Lionel Messi ikke var med i startelleveren.

Gjennom hele første omgang runget Messi rundt stadionet, og da bildet av Messi, smilende på benken, ble vist på storskjermen jublet publikum som om han hadde scoret.

Festfotball

Men det er ikke bare Messi som kan spille fotball på OL-utgaven av Argentina. Anført av en strålende Ezequiel Lavazzi på topp, Angel Di Maria på venstre kant, og duoen Ever Banega og Jose Sosa på midten rundspilte Argentina Serbia den første halvtimen.

Lavazzi brant sjanse på sjanse, men hælspark og lekre tekniske detaljer fikk stemningen opp på tribunen. Da Di Maria rutinert lot seg felle i boksen etter 13 minutter var det bare rett og rimelig at Lavazzi fikk æren av å sette inn straffen.

Argentina buet ut i OL-seier

Så sloknet stjernene, og bare en god og heldig Romero i Argentinas mål hindret Serbia i å utlikne.

Mer jubel for Messi

Argentinerne fortsatte å lunte og leke i andre omgang, og etter få minutter døde stemningen på tribunen også.

Til Messi reiste seg fra benken for å varme opp litt. Blitzene regnet, mens Messi vinket mot tribunen.

Det så nesten ut som om det tente serberne også. Gojko Kacar banket til fra drøyt tjue meter, men på ny ble han nektet av Romero som såvidt fikk slått til corner.

Pepet ut av publikum

Etterhvert som klokka gikk snudde publikum seg mot Argentina. Og da trener Batista byttet inn Monzon i stedet for Messi ble det buet hver gang Argentina hadde ballen.

Da Acosta kom inn for Lavezzi etter 72 minutter var det som om et jagerfly fløy lavt over stadionet. Og stakkars Acosta ble møtt med hånlatter fra 53 000 da han bommet alene med keeper minuttet etter han kom inn.

MÅÅL: Lavazzi setter straffen trygt i mål bak Serbias keeper. Foto: Luca Bruno/AP
MÅÅL: Lavazzi setter straffen trygt i mål bak Serbias keeper. Foto: Luca Bruno/AP Vis mer

Plasteret på den sårede selvtilliten fikk han da han ble felt i det 79. minutt slik at Di Maria kunne avgjøre matchen en gang for alle fra straffemerket.

Men Vladimir Stojkovic i Serbias mål reddet, og da kom kontroversen. Dommer Al Hilali bestemte at Di Maria skulle få ta straffen en gang til, uvisst av hvilken grunn.

Og da Stojkovic reddet den også, tok det helt av. Undertegnede kan ikke huske å ha hørt det decibelnivået på noen idrettsstadion før.

Dessverre for Serbia og de 50 000 nyfrelste Serbia-supporterne her i Beijing banket Diego Buonanotte inn et vakkert frisparkmål for Argentina i det 85. minutt.

Da gikk de fleste hjem fra stadion i skuffelse over Messis uteblivelse. Argentina vant kampen, men ingen venner i Beijing i kveld.

<B>ARGENTINSK JUBEL:</B> Argentina imponerer i Beijing og skal nå møte Nederland i kvartfinale.
<B>BRILJERTE:</B> Jose Sosa herjet på den argentinske midtbanen.
<B>BENKE-MESSI:</B> Lionel Messi så Argentinas seier over Serbia fra benken. Det likte de over 50000 på tribunen dårlig.