Argentina festet grepet

(Argentina – Tunisia 2-1) Argentina ble minst to nummer for store for Tunisia og Tromsøs Karim Essediri da prøve-VM i fotball åpnet i Tyskland onsdag kveld, og festet grepet i gruppe A. Kun en klønete målvakt reddet spenningen.

Tromsø-spilleren Karim Essediri er det eneste «norske» innslaget i årets prøve-VM i fotball som startet i Tyskland onsdag. Essediri startet på høyrekanten til afrikanerne. Argentina, som er en av favorittene til å vinne turneringen, ble minst to nummer for store for de afrikanske mesterne fra Tunisia.

Søramerikanerne er nummer tre på Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sin rangering over landslag i verden, mens Tunisia er nummer 38. Klasseforskjell med andre ord. Og det var også stor forskjell på de to lagene på Köln-stadion. Argentina viste nok klasse til å dra i land seieren.

To straffer

Tunisia kunne fått en drømmestart på turneringen da en klønete Germán Lux i Argentinas mål felte Haykel Guemamdia på vei vekk fra mål etter 17 minutter. Dommer Criastiano Copelli fra Italia blåste straffespark til store protester.

Men Imed Mhadhebi skjøt håpløst svakt og utenfor.

Etter 32 minutter var det Argentinas tur til å bli tildelt straffespark. Denne gangen av den billige typen. Juan Román Riquelme, som ble kåret til beste utenlandske spiller i den spanske serien sist sesong, scoret sikkert. Det sto 1-0 til Argentina etter 45 minutter.

Klønete Lux

Etter 57 minutter økte Javier Saviola Argentinas ledelse til 2-0 og de fleste trodde at kampen var avgjort.

BEST I ÅPNINGEN: Javier Saviola scorer for Argentina - godt hjulpet av Juan Pablo Sorin. Foto: Reuters
BEST I ÅPNINGEN: Javier Saviola scorer for Argentina - godt hjulpet av Juan Pablo Sorin. Foto: Reuters Vis mer

Men Argentina hadde en håpløs målvakt i Germán Lux i onsdagens kamp. Det spørs om han får bli med tilbake når det virkelige VM starter neste sommer.

Etter 72 minutter ruste han nok en gang ut i feltet og felte en tunisier helt unødvendig. Dommeren blåste nok en gang straffespark. Denne gangen var det Tunisias Haykel Guemamdia som tok straffen som endte i mål og redusering til 2-1.

Men Argentina vant fortjent mot Tunisia, som skapte sine sjanser ved en svak målvakt hos Argentina.

(ANB)