- BARE FINE ORD: Gonzalo Higuain ble matchvinner da Argentina tok seg til semifinale i VM på bekostning av Belgia i går. Men spissen har fått dårlige nyheter fra Madrid de siste dagene. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BUREAU / NTB Scanpix
- BARE FINE ORD: Gonzalo Higuain ble matchvinner da Argentina tok seg til semifinale i VM på bekostning av Belgia i går. Men spissen har fått dårlige nyheter fra Madrid de siste dagene. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BUREAU / NTB ScanpixVis mer

Argentina-helten sendte støttemelding til hjertesyk legende

- Jeg har voldsom respekt for ham.

BRASILIA (Dagbladet): Argentina er klare for VM-semifinale mot Nederland på onsdag, etter at Belgia ble slått 1-0 i en tett og jevn kamp i Brasilia i går.

Kampens eneste mål ble scoret på en instinktiv og teknisk perfekt utført halvvolley av Gonzalo Higuain (26).

Napoli-spissen er naturlig nok høyt opp etter å ha sendt Argentina til landets første VM-semifinale siden 1990 - og samtidig scoret sitt første mål i årets mesterskap.

Hjertesyk legende Men på pressekonferansen etterpå snakket han også om legenden Alfredo Di Stefanos hjerteinfarkt på gata i Madrid i helga.

Spanske medier meldte i går ettermiddag at 88-åringen ligger på Gregorio Maranon sykehus. Tilstanden hans beskrives som svært dårlig.

Di Stefano hadde ingen stor landslagskarriere for Argentina, og byttet etterhvert til spansk pass, men det er hans vanvittige karriere hos Real Madrid som har gjort at mange mener at han helt i toppsjiktet blant tidenes beste fotballspillere.

88-åringen, som er ærespresident i kongens klubb, står blant annet med 418 mål for de helhvite, og han har vunnet åtte ligatitler og Serievinnercupen hele fem ganger.

Higuain kjenner legenden godt fra tida i Real Madrid, som han spilte for fra 2006 og fram til i fjor sommer.

ÆRESPRESIDENT: Alfredo Di Stefano (t.h.) var selvsagt tilstede da Gonzalo Higuain ble presentert som Real Madrid-spiller i 2006. Foto: REUTERS / Andrea Comas / NTB Scanpix
ÆRESPRESIDENT: Alfredo Di Stefano (t.h.) var selvsagt tilstede da Gonzalo Higuain ble presentert som Real Madrid-spiller i 2006. Foto: REUTERS / Andrea Comas / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er ikke gode nyheter for fotballen, for oss på Argentina eller for noen. Jeg har vært nær Alfredo som menneske, og jeg har voldsom respekt for ham, sa Higuain på pressekonferansen i går etter spørsmål fra en spansk journalist.

- Bare fine ord Ifølge Marca har Di Stefano slitt med hjertet i flere år, og har blant annet vært gjennom en bypass-operasjon tidligere.

- Jeg tror og håper han vil komme seg. Jeg har bare fine ord å si om Alfredo , sier Higuain.

26-åringen ble kåret til kampens beste spiller da Argentina slo Belgia med knappest mulig margin i går.

Foruten scoringen, så han skarpere ut enn det han har gjort tidligere i mesterskapet. Han hadde blant annet et skudd i tverrliggeren etter å ha skapt muligheten på egenhånd.

- Jeg har vært rolig og jobbet med å kunne score gjennom hele mesterskapet. Jeg har fått selvtillit fra de rundt meg i laget. En spiss ønsker alltid å score, og dette var et steg i riktig retning, sier Argentinas nummer ni.

I Buenos Aires feiret folk i går i gatene fordi de blåthvite er klare for sin første semifinale siden Diego Maradonas storhetstid.

Di Maria av med skade Higuain nøt også avansementet til semifinalen i går, men minnet om at Alejandro Sabellas gutter har to kamper igjen å spille.

- Dette var en viktig kamp. Det var en kamp som ga oss muligheten til å nå semifinalen. Det er stort å oppnå det, men vi har to kamper igjen, og drømmen lever ennå. Det er den samme drømmen vi hadde da vi kom til Brasil, sier han.

Den eneste dårlige nyheten for det argentinske laget i går, var at supervingen Angel Di Maria måtte av med en lårskade.

- Angel er en nøkkelspiller i dette laget. Han har vært viktig for oss hele veien. Jeg er virkelig lei meg for at han måtte av, men håper han er raskt tilbake, sier Higuain.

• Semifinalen mellom Argentina og Nederland spilles onsdag kveld.