Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Argentina i den sjette himmel

Ydmyket Serbia og Montenegro.

(Dagbladet.no:) Argentina - Serbia og Montenegro 6-0. Pang, sa det, da Argentina satte fart på venstresida etter seks minutter. Det endte med mål.

Det sa pang to andre ganger i 1. omgang også.

Med småspill, rykk og stor bevegelighet rundspilte argentinerne Serbia og Montenegro, som ble statister.

Etter pause var ikke argentinerne like villige til å angripe, så de beholdt ballen stort sett i laget på midten. Og Serbia og Montenegro ble løpende i mellom.

Men mot slutten sa det pang tre ganger til.- Dette var en helt utrolig prestasjon, sier Maxi Rodriguez ifølge nyhetsbyrået AP.

Atletico Madrid-spilleren scoret sitt fjerde og femte mål på landslaget.

- Dette er en veldig tøff gruppe, men laget vårt er veldig solid - og vi har masse selvtillit. Men, vi har ikke utrettet noe ennå. Veien er lang og vi har så vidt startet, sier Esteban Cambiasso, som scoret andremålet.

Og når han snakker om den lange veien, snakker han om den som fører til VM-gull. For det er bare det som betyr noe i det fotballgale landet som sist gang vant VM for 20 år siden.

PUTTET TO: Maxi Rodriguez scoret to ganger i 1. omgang. Foto: REUTERS
PUTTET TO: Maxi Rodriguez scoret to ganger i 1. omgang. Foto: REUTERS Vis mer

VMs flotteste scoring

Kampen var bare seks minutter gammel, da argentinerne sendte Diego Maradona og de andre Argentina-supporterne på tribunen i Gelsenkirchen ble sendt gjennom taket og til himmels.

Javier Saviola spilte fri Maxi Rodriguez, som så at keeper satte seg ned og da løftet han ballen kontrollert i det lengste hjørnet.

Argentinske hjerter slo med ett litt raskere, men de fikk samtidig litt kontroll på nervene.

Anført av Juan Roman Riquelme styrte søramerikanerne spillet, og Serbia og Montenegro slet med å skape noe som helst.

Etter en drøy halvtime fikk vi servert VMs flotteste mål så langt. Riquelme og Saviola kombinerte fint på venstrekanten, før innbytter Esteban Cambiasso (som kom inn for en skadet Luis Gonzalez) fikk ballen utenfor 16-meteren.Han spilte til Hernan Crespo i feltet, som sentret tilbake med hælen. Cambiasso løftet ballen opp i nettaket. Fotball blir ikke vakrere enn dette.

- Det kunne ikke gått bedre. Jeg hadde akkurat kommet inn, og scoringen var en av mine første ballberøringer, sier han.

25 trekk, og så rett i mål. De 736 VM-spillerne skal slite mye for å overgå dette.

Argentina i den sjette himmel

Den 45 minutter lange ydmykelsen ble total da Rodriguez scoret sitt andre for dagen. Saviola vant ballen ved hjørneflagget, dro seg inn i feltet og skjøt. Rodriguez satte returen i mål via stolpen.

Lekte seg til seier

Argentina tok livet av spenningen i 1. omgang, og da skjedde det som ofte skjer - kvaliteten falt etter pause.

De, for anledningen, mørkeblå hadde likevel full kontroll, og de så ikke ut som Serbia og Montenegro hadde særlig tro på at de skulle hente inn ledelsen.

Og det ble ikke lettere da Mateja Kezman hoppet inn i en duell med Javier Mascherano med knottene først. Han ble sendt rett i dusjen av den dommer Roberto Rosetti.

Som TV 2-kommentator Frode Olsen så presist sa det:

- Dette blir som kattens lek med en død mus.

Og det ble det, for da våknet argentinerne til igjen.

Innbytter Messi scoret

12 minutter før slutt stakk de raske beina til innbytter Lionel Messi inn i feltet. Han sendte ballen inn langs femmeteren, og Crespo scoret lett i åpent mål.

Seks minutter etter dette viste en annen innbytter seg fram. Carlos Tevez slo en tunnel på Goran Gavrancic i feltet, vant en duell med Nemanja Vidic og plasserte ballen forbi keeper.

Så, rett før slutt, kom målet alle argentinske og nøytrale fotballhjerter håpet på.

Supertalentet Messi ble frispilt av Tevez, og han gjorde ingen feil da han scoret i nærmeste hjørnet.

Argentina er dermed klare for 8-delsfinalene, mens Serbia og Montenegro er slått ut - selv om de har en kamp igjen.

Debatt

Er scoringen til Esteban Cambiasso tidenes VM-mål?

VMs VAKRESTE: Esteban Cambiasso puttet etter et strålende forspill.
VIDUNDERBARNET SCORET: Lionel Messi kom inn, la opp til et mål og scoret også selv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling