Argentina kan ta første OL-gull på 52 år

Fotballgutta utklasset Italia i semifinalen.

Carlos Tevez, som gjorde hat trick i kvartfinalen mot Costa Rica, scoret det første målet og la opp til de to andre da Argentina vant 3-0.

Argentina har feid all motstand til side og vunnet alle sine fem kamper uten å slippe inn et eneste mål. Alle regner med at de skal gjøre slutt på gulltørken som har vart siden OL i Helsingfors i 1952. Det betyr 52 år uten OL-gull i noen idrett.

Italias lag bærer tydelig preg av trener Claudio Gentiles forkjærlighet for kompromissløst forsvarsspill, men mot Tevez og de angrepsvillige argentinerne hadde italienerne lite å stille opp. De yppet seg tidlig da Alberto Gilardino hadde en farlig sjanse, men siden handlet det meste om Argentina og Tevez.

Etter et drøyt kvarter greide ikke Matteo Ferrari å klarere ordentlig på et innlegg fra Mauro Rosales, og Tevez banket ballen i mål.

Tevez fikk et mål annullert for offside, men det spilte ingen rolle. Han spilte fram Luis Gonzalez til 2-0 før han serverte innbytter Mariano Gonzalez ballen foran tomt mål mindre enn et minutt etter at Gonzalez entret banen.

Argentina har til nå slått Serbia og Montenegro 6-0, Tunisia 2-0, Australia 1-0, Costa Rica 4-0 og Italia 3-0. Uansett om det blir Irak eller Paraguay i finalen lørdag, vil argentinerne være kjempefavoritt.

(NTB-AFP)