Argentina krever dommergransking

Argentinas fotballforbund (AFA) har levert en formell klage på «seriøse og grove dommerfeil» etter at landet røk ut av Copa America. Klagen er på seks sider.

I FOKUS: Dommer Roddy Zambrano hadde mye å gjøre under kampen mellom Argentina og Brasil i Copa America. AP Photo/Ricardo Mazalan / NTB Scanpix
I FOKUS: Dommer Roddy Zambrano hadde mye å gjøre under kampen mellom Argentina og Brasil i Copa America. AP Photo/Ricardo Mazalan / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Argentina ble slått ut av erkerival og vertsnasjon Brasil natt til onsdag norsk tid. Etter 0-2-tapet raste deriblant Lionel Messi mot dommerteamet til Roddy Zambrano.

- Dømmingen var vill. Det var klare straffespark til Nicolás Otamendi og Sergio Agüero. De dømte mye dritt, men de sjekket ikke engang VAR. Det er utrolig. Det skjedde gjennom hele kampen. Ved første øyekast dømte de alltid i Brasils favør, sa Messi ifølge Daily Mirror.

Nå har argentinerne sendt en seks sider lang klage til Sør-Amerikas fotballforbund (CONMEBOL).

Kritiserer dommersjefen

Argentinas fotballpresident Claudio Tapia hevder dommer Zambrano feilaktig unnlot å bruke videodømming i de to straffesituasjonene. Tapia skriver at AFA tidligere har protestert mot oppnevnelsen av den ecuadorianske dommeren.

Også dommersjefen i CONMEBOL får det glatte lag.

- Vi setter spørsmålstegn ved integriteten til dommersjef Wilson Seneme siden han i lang tid har vist en manglende handlingsevne eller vilje å levere resultater, skriver Tapia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer