Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM I RUSSLAND

Argentina raser over Messis utestengelse, og det er en stor grunn til bekymring: - Katastrofalt

Det er stor forskjell på Argentina med og uten Lionel Messi. 

TALLENES TALE: Argentina har slitt uten Lionel Messi i VM-kvaliken. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/NTB Scanpix
TALLENES TALE: Argentina har slitt uten Lionel Messi i VM-kvaliken. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Argentina begynner nok å merke presset i den søramerikansk VM-kvalifiseringen. For med 0-2-tapet mot Bolivia i høyden i går, er Argentina nummer fem på tabellen etter 14 spilte kamper. Femteplassen gir playoff, mens de fire beste nasjonene tar seg direkte til mesterskapet.

Heldigvis for Argentina er det bare to poeng opp til andreplassen, men samtidig er det bare seks poeng som skiller 2.- fra 8.-plass. Det blir med andre ord en skikkelig kamp helt inn til døra, med fire kamper igjen å spille.

Problemet for Argentina er at de sannsynligvis må klare seg uten superstjerne Lionel Messi i tre av de fire kampene, etter at han ble utestengt for å ha skjelt ut en linjemann i forrige kvalifiseringskamp mot Chile. Han sto også over mot Bolivia.

Og det er svært dårlig nytt hvis vi ser på tallene med og uten Lionel Messi i VM-kvalifiseringen.

Argentina har spilt åtte kamper uten talismanen, noe som har endt med én seier, fire uavgjort og tre tap. Med Messi på laget har det blitt fem seire og et tap på seks kamper, og det eneste tapet kom mot Brasil.

Det er litt av en forskjell.

Anket dommen

Lionel Messi og Argentina har anket dommen på fire kampers utestengelse, og i Argentina-leiren er det dårlig stemning etter at superstjernen ble ilagt straffen rett før Bolivia-kampen.

- Vi er overrasket over avgjørelsen som har blitt tatt. Vi er veldig sinna over måten det ble gjort på noen timer før kamp, sier Jorge Miadosqui i det argentinske sekretariatet.

- Messi er lei seg, det er vi alle. Vi er ikke enig i måten dette ble behandlet på, sier Miadosqui.

Skjelte ut assistent

Det var etter at Messi ble avblåst for et frispark at han gestikulerte og skjelte ut linjedommer Marcelo Van Gasse, før han nektet å ta ham i hånden etter kampen.

Hendelsen var ikke med i dommer Sando Riccis rapport, men ble etterforsket av FIFA da det dukket opp videoopptak av det.

Tapet av Messi er stort for Argentina og trener Edgardo Bauza, som allerede manglet flere førstelagsspillere mot Bolivia. Nicolas Otamendi, Javier Mascherano, Lucas Biglia og Gonzalo Higuain var suspendert, mens Gabriel Mercado og Emmanuel Mas måtte melde forfall på grunn av skade.

- Da ryktet begynte å svirre, begynte bekymringen å bre seg, sier Bauza etter kampen, ifølge Independent.

- Det virker rart at alt kunne bli gjort i løpet av en dag, og at vi ikke hadde tid til å anke, sier han.

- Katastrofalt

Likevel tror treneren at laget klarer seg i de tre kampene uten sin aller største superstjerne.

- Jeg tror ikke laget er avhengig av Messi, sa Argentina-manager Edgardo Bauza før Messi ble utestengt, ifølge Goal.com.

BBCs ekspert på søramerikansk fotball, Tim Vickery, er ikke enig. Han sier til den engelske kanalen at utestengelsen kan bety forsvinn for Argentina.

- Det er katastrofalt. Tallene snakker for seg selv, sier Vickery, som viser til Argentinas kamper med og uten Messi.

Vickery peker på at det kan bli helt avgjørende at Messi mister neste kamp mot Uruguay på bortebane. For selv om anken skulle føre fram, vil Messi sannsynligvis få to kampers utestengelse.

De to kampene deretter, mot Venezuela og Peru på hjemmebane, er to kamper hvor Vickery tror Argentina regner med seier uansett.

Det blir iallfall en skikkelig kamp for å sikre VM-plassen.

- Vi vet at dette kommer til å bli en hard kamp og vi skal fortsette å kjempe, sier Argentina-trener Bauza.

P.S. Brasil leder med ni poeng og er allerede sikret avansement til VM i Russland 2018. De er sikret en topp 4-plassering som gir VM-billett.

Brasil14103135-1033
Colombia1473418-1524
Uruguay1472526-1723
Chile1472524-1923
Argentina1464415-1422
Ecuador1462623-2020
Peru1453622-2318
Paraguay1453613-2118
Bolivia14311012-3210
Venezuela14131017-346
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media