Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Argentina-sjef beskytter Messi

- Han er bare en gutt.

• Følg Argentina - Serbia og Montenegro direkte fra klokka 15

(Dagbladet.no:) Lionel Messi (18) sto over Argentinas åpningskamp mot Elfenbenskysten, på grunn av skade.

Nå er han frisk igjen, etter skaden han pådro seg i vinter. Han pådro seg en ny smell på onsdag, men hadde ikke vondt i går. Likevel kommer supertalentet til å starte på benken igjen i ettermiddag.

Landslagssjef José Pekerman har bestemt seg for å ikke presse unggutten.

- Hvis det går galt, vil det være en høy pris å betale for gutten. For Messi er fortsatt bare en gutt, sier Pekerman ifølge The Guardian.

- Ronaldinho passer på meg

Det er store sjanser for at Messi kommer innpå mot Serbia og Montenegro, men Pekerman ønsker ikke å avsløre hvordan han tenker foran kampen.

- Vi kan ikke forutse noe. Vi må ta den beslutningen på bakgrunn av hva som skjer. Han blir bedre og bedre hele tida, og turneringen har akkurat startet, sier landslagssjefen.

LEK PÅ TRENING: Roberto Abbondanzieri og Lionel Messi trikser på treningsfeltet i Herzogenaurach. Foto: REUTERS
LEK PÅ TRENING: Roberto Abbondanzieri og Lionel Messi trikser på treningsfeltet i Herzogenaurach. Foto: REUTERS Vis mer

Messi flyttet til Barcelona allerede som 13-åring, og ble virkelig kjent i hjemlandet da han ble U20-verdensmester i fjor - i en turnering han ble kåret til den beste spilleren.

Han har vokst ytterligere denne sesongen, og var strålende helt til han ble skadet i vinter. Mange spår ham en like lysende karriere som Maradona hadde. I Barcelona spiller han sammen med blant annet Ronaldinho, og unggutten sier han lærer noe hver dag.

- Ronaldinho er som en storebror, eller som en far for meg. Han gir meg alltid god råd, og er hele tida ved min side. Han beskytter meg. Etter min mening er Ronaldinho den beste spilleren i verden nå. Kun i PlayStation er jeg bedre enn ham, sier Messi i dagens papirutagve av Dagbladet.

- Under pari

Argentina vil være sikret en plass i 8-delsfinalen med seier i kveld. Samtidig er Serbia og Montenegro nesten nødt til å vinne, for å ikke være ute av mesterskapet.

- Jeg vet ikke hvordan Serbia kommer til å spille i kveld, men det er et lagt som spilte under pari i den første kampen, sier Pekerman ifølge BBC.

Da tapte de 1-0 for Nederland, etter en scoring av fantastiske Arjen Robben.

Hernan Crespo håper argentinerne kan ta ytterligere et steg i riktig VM-retning i ettermiddag.

Argentina-sjef beskytter Messi

- Seieren i den første kampen var et resultat av fire års hardt arbeid. De føler alltid presset før et mesterskap, og det er ikke lett å få den første seieren. Nå må vi bare ta ett steg om gangen, og håpe på framgang, sier Chelsea-spissen.

Savo i 100

Serbia og Montenegros Savo Milosevic vil løpe ut til landskamp nummer 100 i kveld. Det tenker han ikke så mye på, for det er så mye mer som står på spill.

- Jeg liker ikke snakke om personlige rekorder, når det er laget som er viktigst. Vi møter en skummel motstander, og må vise oss fra vår beste side om vi skal kunne juble sammen med fansen etter kampen, sier Milosevic ifølge ESPN.

Trener Ilija Petkovic fastholder at det er én ting som er viktigere enn alt annet i dag: Forsvarsspillet.- Den første reglen i fotball er å ikke slippe inn mål, og jeg kommer ikke til å forandre mening, sier Petkovic.

Lagoppstillinger

Argentina: Abbondanzieri, Burdisso, Ayala, Heinze, Pablo Sorin, Gonzalez, Mascherano, Rodriguez, Riquelme, Saviola, Crespo.

Serbia og Montenegro: Jevric, Duljaj, Gavrancic, Krstajic, Dudic, Nadj, Stankovic, Djordjevic, Koroman, Kezman, Milosevic.

Debatt

Hvordan tror du det går med Argentina i VM?

STARTER PÅ BENKEN: Supertalentet Lionel Messi får kanskje sin VM-debut i dag, hvis han kommer inn.
STRESSER IKKE: Landslagssjef José Pekerman vil ikke la seg presse til å sende Messi på banen.
100. LANDSKAMP: Slavo Milosevic har 99 landskamper før Argentina-oppgjøret.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling