Argentina smartere enn Brasil - og så er de bedre

Argentina gjorde akkurat det de måtte gjøre for å slå Belgia. Det er et kvalitetsstempel som tar laget til Maracana.

JUBEL  Argentina er videre til semifinalen. Foto: NTB Scanpix
JUBEL Argentina er videre til semifinalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HISTORIEN ER FULL av ikke alt for pene sluttspillkamper der favoritten og stormakten på banen tar en tidlig ledelse for deretter å kontrollere (nesten) alt.

Nå har den fått en slik kamp til.

For Argentinas 1-0 over Belgia var ikke en match dette vanvittige mesterskapet verdig.

Men i VM-historien er resultatet en milepæl på vei mot den ultimate fotballdrømmen på Maracana neste søndag.

FOR FØRSTE GANG i historiens 20. verdensmesterskap i fotball er Brasil og Argentina i semifinalene samtidig. Og enda bedre for alle med sans for enda større enn stor dramatikk - de er på hver sin side i tablået. Hvilket betyr at tanken vi har lekt med siden VM-trekningen i desember nå plutselig er to riktige resultater unna.

Det er ikke lenger bare en hypotese for det endelig oppgjøret i Sør Amerika.

Det er faktisk meget sannsynlig.

ARGENTINA ER ENNÅ ikke strålende selv om Messi er en konstant trussel. Men de er bedre og ser i motsetning til Brasil langt tryggere ut under press. For i motsetning til vertsnasjonen fikk ikke Argentina hetta da belgierne begynte å gjøre det de burde gjort mye tidligere - å pumpe lange baller i retning den argentinske boksen.

De konsoliderte bare den defensive stillingen.

Og red av stormen uten nevneverdig trøbbel selv om en motstanders desperate angrepsfotball mot slutten av slike kamper alltid gir en voldsom sjanse eller to.

Og enda bedre for Argentina som er i sin første semifinale siden Italia-VM 1990:

GONZALO HIGUAIN HAR funnet sitt offensive jeg igjen etter et tungt mesterskap der jobbinga og arbeidet uten ball har vært det eneste vi har kreditert ham for. Mot Belgia brukte han 1-0 scoringen etter åtte minutter til å bygge selvtillit og gi laget sitt en dimensjon til. Og plutselig er det ikke bare Lionel Messi som kan vende dypt i banen og skape sjanser mot et ryggende motstanderforsvar.

Da Higuain 10 minutter etter pause utfordret hele det belgiske forsvaret og avsluttet med et skudd i tverrliggeren fortalte han den eller de kommende motstanderne at det er flere enn Messi som kan skape ugang ut av ingenting.

BELGIA KOM TIL denne kvartfinalen med seks forskjellige målscorere - ingen av dem med to mål. Det ble tolket på to måter før kampen. A) Som en fordel fordi seks målscorere på fire kamper gir laget en offensiv bredde ingen andre lag har. B) Utelukkende negativt i den forstand at laget mangler målscoreren som alltid utgjør forskjellen på dette nivået.

DEPPET:  Vincent Kompany. Foto: NTB Scanpix
DEPPET: Vincent Kompany. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og da Eden Hazard spilte som ingenting ute på kanten, unge Origi ble pakket inn sentralt og Fellaini egentlig aldri fikk de sjansene han trenger, var det rimelig tynt.

Da Higuain slo til for Argentina så du også forskjellen.

BELGIA GIKK TOMME for damp i Brasilia i kveld. Selv trener Marc Wilmots var ikke seg selv, han sto bare der, han var ikke VM-turneringas mest energiske trener da laget hans trengte energisk påfyll. Jeg sier ikke det hadde hjulpet, men ingen belgiere hadde mer igjen i denne kampen.

Men det har Argentina som nærmer seg drømmen på Maracana.

OG DET ER alt Messi trenger for å svare på de meningsløse kvalitetskravene han har hatt hengende over seg siden skuffelsen i Sør Afrika for fire år siden.

Jeg håper inderlig han klarer det. 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer