GOD STEMNING: Lionel Messi (t.h.) og Ezequiel Lavezzi har det tydeligvis hyggelig på denne landslagstreningen, men nå mistenkes 29-årige Lavezzi for doping - rett før VM. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB Scanpix
GOD STEMNING: Lionel Messi (t.h.) og Ezequiel Lavezzi har det tydeligvis hyggelig på denne landslagstreningen, men nå mistenkes 29-årige Lavezzi for doping - rett før VM. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB ScanpixVis mer

Argentina-stjerne mistenkes for doping

Rett før VM.

(Dagbladet): Argentina- og PSG-angriper Ezequiel Lavezzi mistenkes for doping i hjemlandet Argentina.

Beskyldningene kommer fordi han skal ha unngått en dopingtest under Argentinas pre-camp, skriver flere aviser i hjemlandet.

Fotball-VM starter om to uker, og saken passer ikke akkurat Lionel Messi og Co kjempegodt før verdens største ballsirkus sparkes i gang.

Mulig regelbrudd Bakgrunnen er at Lavezzi ikke var tilstede da den argentinske VM-troppen fikk besøk av dopingkontrollører. Uannonserte dopingtester er obligatoriske under samlinger, noe som betyr at 29-åringen kan ha brutt regelverket.

Argentinas landslagssjef, Juan Carlos Crespi, står imidlertid bak sin angrepsstjerne.

- Hadde tillatelse - Lavezzi forlot troppen i går på grunn av et problem i familien. Han hadde tillatelse til å dra, og FIFA ble informert i tide. Jeg skrev skrev under på godkjenningen. Vi ble ikke advart om at det skulle være en kontroll, så vi ble overrasket, sier han, ifølge Foot Mercato.

- Alt som blir sagt er derfor rene løgner, legger Crespi til.

• I 2003 ble Rio Ferdinand utestengt i åtte måneder etter å ha gått glipp av en dopingtest.