Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Argentina vil ha fotball-VM, men sannsynligvis for seint for Messi

I 2030.

FOR GAMMEL? Lionel Messi vil være 43 år sommeren 2030. Et VM på argentinsk jord kommer med andre ord sannsynligvis for seint for den lille magikeren. Her er han i aksjon i VM i 2010. Foto: NTB Scanpix
FOR GAMMEL? Lionel Messi vil være 43 år sommeren 2030. Et VM på argentinsk jord kommer med andre ord sannsynligvis for seint for den lille magikeren. Her er han i aksjon i VM i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Argentina og nabolandet Uruguay vil søke om å få arrangere VM-sluttspillet i fotball sammen i 2030.

Det sa president Mauricio Macri i Argentinas fotballforbund torsdag under en felles pressekonferanse med president Tabare Vazquez i Uruguays fotballforbund.

- Vi har kommet til at vår beste sjanse er å fremme en felles søknad, sa Macri under et besøk i Colonia i Uruguay.

Uruguay var vert for det aller første VM-sluttspillet i 1930, og hjemmelaget slo Argentina 4-2 i finalen. Argentina arrangerte VM i 1978, og også da ble det hjemmetriumf.

Argentina og Uruguay har to VM-titler hver. Uruguay vant også i Brasil i 1950 og Argentina i Mexico i 1986.

VM-sluttspillet i 2018 skal avvikles i Russland, mens sluttspillet i 2022 er gitt til Qatar. Søkeprosessen for mesterskapet i 2026 har ennå ikke startet, så det er en stund til det avgjøres om fellessøknaden fører fram.

Lionel Messi vil være 43 år sommeren 2030. Et VM på argentinsk jord kommer med andre ord sannsynligvis for seint for den lille magikeren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media