Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Argentina viste glimt av klasse

Slo Elfenbenskysten med en ekstatisk Maradona på tribunen.

Argentina - Elfenbenskysten 2-1.

Det er 20 vonde år siden Argentina sist løftet VM-trofeet. Foran VM i 2002 ble de gjort til store favoritter, men sviktet kapitalt og røk ut allerede i første runde.

I år er det ikke like mange som tror på Argentina. Men med en særdeles engasjert Diego Maradona på tribunen beviste de i kveld at de virkelig blir å regne med i Tyskland.

2-1 over Afrikas antatt sterkeste lag, Elfenbenskysten, betyr at Argentina har tatt kommandoen i det som regnes som «Dødens gruppe»: Nederland, Serbia & Montenegro, Elfenbenskysten og Argentina.

Nådeløse

De brukte 25 minutter på å ta føringen mot «Elefantene».


Riquelme slo et hardt frispark inn i feltet, og i duellen som fulgte ble ballen liggende på 5-meteren. Hernan Crespos - som har signalisert at han kan tenke seg å forlate Chelsea i sommer - viste hvilken målgribb han er, og dunket inn 1-0.

Elfenbenskysten sto for mye av underholdningen i 1. omgang, og viste til tider fram utsøkt teknikk, fart og kraft. Men når de skuddene som regel gikk utenfor, over eller rett på keeper, blir man fort straffet når motstanderen heter Argentina.

MAGISK: Javier Saviola forvaltet den geniale pasningen fra Riquelme på beste måte, og tuppet inn 2-0. Foto: REUTERS
MAGISK: Javier Saviola forvaltet den geniale pasningen fra Riquelme på beste måte, og tuppet inn 2-0. Foto: REUTERS Vis mer

Særlig med spillere som Crespo, Saviola og Riquelme på banen.

De to sistnevnte regisserte i fellesskap 2-0-målet etter 38 minutter:

Kyniske

Villarreal-eleganten slo en pasning like presis som den var magisk, Saviola smatt igjennom og doblet ledelsen med en enkel tupp.

Med en slik ledelse å ri på var det ingen overraskelse at Argentina viste seg fra en mer kynisk side etter pause. De gjorde sitt ytterste for å drepe kampen og så ut til å gå mot en komfortabel seier.Det siste kvarteret våknet imidlertid afrikanerne.

Spurten kom for sent

Snaue ti minutter før slutt tente Didier Drogba et lite håp da han endelig fikk slitt seg løs fra Gabriel Heinze, før han sendte ballen i mål med venstrefoten.

Sluttspurten kom likevel for seint.

Dermed har Argentina lagt grunnlaget for å unngå en marerittreprise fra VM i 2002.

Og ennå har ikke Lionel Messi vært på banen.

<B>LEGENDE:</B> Som bildet viser var Diego Maradona en særdeles engasjert tilskuer.
<B>BETENKT:</B> Elfenbenskystens muligheter til avansement ble dramatisk redusert etter tapet mot Argentina. Det skjønner målscorer Didier Drogba også.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling