Argentinas keeperhelt takker Louis van Gaal

- Jeg lærte ham å redde straffespark.

REDDET DAGEN:  Romero ble nederlandsk mester under van Gaal i 2009, da han holdt nullen i 950 sammenhengende minutter. Argentineren ble i klubben to år etter at van Gaal forsvant i 2009. Deretter havnet han i Sampdoria, som forrige sesong leide ham ut til Monaco. Der slet Romero for det meste benken. Foto: AP Photo/Francois Xavier Marit, Pool
REDDET DAGEN: Romero ble nederlandsk mester under van Gaal i 2009, da han holdt nullen i 950 sammenhengende minutter. Argentineren ble i klubben to år etter at van Gaal forsvant i 2009. Deretter havnet han i Sampdoria, som forrige sesong leide ham ut til Monaco. Der slet Romero for det meste benken. Foto: AP Photo/Francois Xavier Marit, Pool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sergio Romero ble hentet til Europa av Louis van Gaal i 2007. Etter å ha sendt van Gaals Nederland ut av VM takket han treneren for det han lærte ham.

- Van Gaal lærte meg mye, blant annet hvordan jeg skulle utvikle meg. Han sa til meg at keeperen er en 11. utespiller. Jeg var bare 20 år da jeg kom til Alkmaar, og jeg vokste veldig. Jeg vil alltid være takknemlig, sa Romero.

Van Gaal kommenterte også forbindelsen til Romero under sin pressekonferanse.

- Jeg var trener for hans første klubb i Europa. Jeg lærte ham å redde straffespark, sa han.

Lørdag byttet van Gaal inn reservekeeper Tim Krul rett før slutt i ekstraomgangene, og han avgjorde straffesparkkonkurransen med to redninger. Denne gang var Nederlands bytter brukt opp, og motstanderens keeper ble helt.

Romero ble nederlandsk mester under van Gaal i 2009, da han holdt nullen i 950 sammenhengende minutter. Argentineren ble i klubben to år etter at van Gaal forsvant i 2009. Deretter havnet han i Sampdoria, som forrige sesong leide ham ut til Monaco. Der slet Romero for det meste benken.

Takknemlig Siste del av sesongen var vanskelig for Romero, og han takker landslagssjef Alejandro Sabella for å ha beholdt troen på ham.

- Jeg sa til treneren at min takknemlighet til ham og resten av laget er stor. Han hjalp meg i den vanskeligste tiden i min karriere. Det er tøft å sitte på benken, sa Romero.

I 2008 ble han OL-mester. Søndag kan han bli verdensmester, dersom Tyskland beseires i finalen i Rio de Janeiro.

- Du blir helten i dag. Du kan skrive historie, sa Javier Mascherano til Romero før straffesparkkonkurransen. I selve kampen trengte han ikke å gjøre en eneste vanskelig redning. Nederlands største sjanse ble blokkert av Mascherano.

Sabella sa etter kampen at Romero har en stor ringperm full av informasjon om spilleres tendenser ved straffespark. Keeperhelten sa at det bare var en del av løsningen.

Flaks - Straffespark handler om hell. Jeg hadde tro på meg selv, og heldigvis gikk det vår vei, sa han.

- Jeg hadde mange tanker i hodet. Benken hjalp meg med informasjon om hvor den enkelte kunne skyte. Jeg trodde Robben skulle skyte til høyre, men han skjøt til venstre.

Robben og Dirk Kuyt scoret, men Romero reddet skuddene fra Ron Vlaar og Wesley Sneijder.

Lionel Messi og tre lagkamerater scoret på alle Argentinas fire straffer, og dermed ble det argentinsk fest i São Paulo.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer