LANGT NEDE: Lionel Messi var langt nede etter finaletap nummer to med Argentina på under et år. Foto: AP / Andre Penner / NTB Scanpix
LANGT NEDE: Lionel Messi var langt nede etter finaletap nummer to med Argentina på under et år. Foto: AP / Andre Penner / NTB ScanpixVis mer

Argentinas store frykt - tror Messi vurderer pause fra landslaget

- En dag vil gutten bli lei.

Lionel Messi har opplevd to finaletap med Argentina på under ett år. Det har fått argentinske medier til å spekulere om midtbanespilleren vil ta en pause fra landslaget.

I 2014 tapte Argentina VM-finalen mot Tyskland etter ekstraomganger, mens det i sommer ble tap for Chile etter straffer i Copa America. Også i 2007 ble det finaletap i turneringen med Messi på laget.

Argentina har ikke vunnet et mesterskap på 22 år, noe som står i stor kontrast til Messis trofésanking i Barcelona. Bare i år ble det tre titler med den spanske klubben.

De manglende trofeene med landslaget har ført til at 28-åringen har måtte tåle mye kritikk. Etter finalen mot Chile ble også familien hans sjikanert. Avisene i Argentina tror fotballstjernen vil si nei til landslaget i en periode.

- Tom etter en ny tapt finale, og spesielt av den tøffe kritikken, Messi kan ta en pause fra landslaget, skriver den argentinske sportsavisen Ole.

- Tar slutt Den tidligere argentinske landslags- og Lyn-spilleren Mathias Almeyda er sikker på at Messi ikke vil spille for det argentinske landslaget ut karrieren.

- En dag vil gutten bli lei og da kommer han ikke til å spille for laget, sa Almeyda.

Den nåværende Banfield-treneren mener Messi ikke får det han fortjener av den argentinske fansen.

- Han ble kritisert for å ikke synge nasjonalsangen. Han blir alltid kritisert for noe. Han er den beste spilleren i verden og han blir ikke behandlet slik han fortjener, sa Almeyda.

- Messi lider mye Den argentinske fotballpresidenten, Luis Segura, er sjokkert over ryktene. Et eventuelt Messi-nei kan føre til at forbundet mister nøkkelinntekter gjennom treningskamper der den lille teknikeren er trekkplaster.

- Jeg forstår ikke folk som vil kritisere ham. Messi lider like mye som supporterne når vi ikke vinner titler, sa Segura.

(NTB)