Argentinske aviser: - Carew var et mareritt!

Nordmannen hylles.

(Dagbladet.no): Argentinske aviser er skuffet over tapet mot et lag som stort sett beskrives som en historieløs lettvekter innen internasjonal fotball, men de bøyer seg i støvet for en nordmann som viste at han absolutt har tyngde.

– Et mareritt

John Carew hylles i fotballandet.

– Den norske angriperen var en overraskelse og et mareritt for de argentinske forsvarerne. Han var ustoppelig og scoret begge målene. Han fikk mye til både én mot én og i lufta, er dommen fra La Nacion.

De sier resultatet var helt fortjent.

– Norge fortjente seieren, etter å ha dominert første omgang. I deres første angrep, felte Mascherano Riise, og Carew, kampens store spiller, satt inn ledermålet. Argentina klarte aldri å true keeperen Opdal.

I avisa Clarin er de like klare på at Norge hadde overtaket. Igjen er det John Carew som trekkes fram som kampens store spiller.

– Fra det punktet (straffen, journ anm) hadde hjemmelaget kontroll. De holdt på ballen, kontrollerte kampen og hadde flere sjanser til å øke ledelsen. Målscoreren, John Carew fra Aston Villa i England, var ustoppelig.

Argentinske aviser: - Carew var et mareritt!

Fortjent
De sier hjemmeledelsen var helt fortjent til pause, selv om Argentina skapte et par sjanser.

– Diego Milito kunne scoret med en heading, men det var helt fortjent at Norge gikk til pause med ledelse.

I tabloiden Nuevo Diario Popular, skriver de om et skuffende tap for et ”lag uten historie”, som verken var Brasil, England eller Italia, men en lettvekter. Likevel var det en nordmann som var kampens store spiller.

– Eks-valenciaspilleren vant hver ball, og var et mareritt for det blå-hvite forsvaret, skriver Diario Popular, som sier Norge spilte som et lag, Argentina som en håndfull individer.

På spillerbørsen reflekteres dette, og også der er Carew den store spilleren. Spissen får en åtter, mens bare tre av argentinerne får en sekser (Messi, Zanetti og Lavezzi).

– Et imponerende tårn

Avisa Olé sier Carew slo Argentina på egen hånd.

– Den 1,93 meter høye tidligere Valencia-spissen ødela dagen for Basile, som sier spissen avgjorde kampen, skriver avisa.

JUBELDAG: John Carew herjet med Argentinas verdensstjerner, og har for alvor skapt seg et navn blant argentinske fotballelskere. I dag hylles han av gårsdagens motstandere. Foto: HANS ARNE VEDLOG/Dagbladet
JUBELDAG: John Carew herjet med Argentinas verdensstjerner, og har for alvor skapt seg et navn blant argentinske fotballelskere. I dag hylles han av gårsdagens motstandere. Foto: HANS ARNE VEDLOG/Dagbladet Vis mer

– Han er et imponerende tårn, og det var umulig å slå ham i lufta, sier Basile til Olé

Nå begynner man å bekymre seg foran kvalifiseringen til VM i 2010, som starter i høst.

– Vanligvis sier man at vennskapskamper betyr lite, men med et svakt resultat mot en lettvekter i internasjonal fotball så tett etter tapet mot Brasil i Copa America, begynner det å se bekymringsfull ut før VM-kvalifiseringen, skriver La Nacion.

STILT I SKYGGEN: Lionel Messi kom til Ullevaal som verdens største fotballtalent. Det er han nok fortsatt, men i går var det Norge og John Carew som var størst. Og nesten dobbelt så gamle Ronny Johnsen hadde god kontroll.
HYLLER CAREW: – Den norske angriperen var en overraskelse og et mareritt for de argentinske forsvarerne, skriver La Nacion.
HYLLER CAREW: –Han er et imponerende tårn, og det var umulig å slå ham i lufta, sier Basile til Olé