Argentiske fotballpøbler til Englands åpningskamp

Fransk politi og myndighetene i Marseille forbereder seg på bråk når England spiller sin første kamp mandag. Bakgrunnen er rapporter fra Argentina om at 150 fotballpøbler er på vei til Frankrike.

14 år etter at England beseiret Argentina i krigen om Falklandsøyene har angivelig høyreekstreme krefter i Argentina sendt avgårde cirka 150 pøbler for en «returkamp» i forbindelse med VM-kampen mellom England og Tunisia.

Pøblene som går under navnet «barrabravas» er gjenger med mafia-lignende tilknytning til en rekke toppklubber. De vil starte sin aksjon med å dele ut 40.000 løpesedler på fransk og spansk hvor Argentinas rett til øygruppen hevdes.

En gruppe som kaller seg New Argentina Movement sa i en uttalelse i Buenos Aires at gjengene ville bære flaggene til tre andre lagene i Englands gruppe i tillegg til slagord om å vinne tilbake øygruppen. Politiet i Buenos Aires mener at pøblene finansierte turen og kampbillettene gjennom

utpressing. New Argentina Movement opplyste at de ville få innkvartering hos franske høyreekstremister i Marseille, Toulouse og Bordeaux.

(NTB-AFP)