Århundrets kamp - kun timer unna!

Fotballgale mennesker over hele verden venter nå på kveldens STORE oppgjør mellom Brasil og Frankrike. - Århundrets kamp, mener Brasil-trener Zagallo.

Si din mening i Dagbladet :på nettet. Hvem tror du vinner kveldens oppgjør?

Finalekampen i VM er ikke hvilken som helst fotballkamp. Hele fire år må vi vente til neste oppgjør.

- Dette er kampen vi alle har drømt om, kommenterer Frankrikes store forsvarshelt Lilian Thuram.

Brasil = favoritt

Mer enn en milliard mennesker benker seg foran tv-skjermene i kveld. Brasil kjemper for sin 5. VM-tittel. Frankrike er i finalen for første gang siden VM-starten i 1920. At Brasil er favoritten som har historien på sin side, enes de fleste om.

- I kveld vil 80 000 mennesker heie på Frankrike på tribunen, men våre spillere vet at hele 160 000 millioner brasilianere vil være i deres hjerter, sier trener Zagallo til CNNSI.

Hittil i mesterskapet har heller ikke Frankrikes supportere blitt kjent for å være spesielt høylydte under kampene.

- Alt for mange av tilskuerne er menn i dress som ikke gir lyd fra seg, sukker Frankrikes kaptein Didier Deschamps. Han håper imidlertid at de dresskledde våkner opp til klokka 21.00 i kveld.

- Jeg blir skuffet hvis vi kun hører sambalyden i kveld, sier Deschamps.

...men Frankrike slo Brasil sist

Brasil kommer antakelig til å gå knallhardt ut fra første stund i kveld, mens de blå nok er hemmet av at deres gode forsvarsspiller Laurent Blanc må se kampen fra sidelinja grunnet det omdiskuterte røde kortet han fikk mot Kroatia.

- Det er min personlige katastrofe. Heldigvis kom vi likevel til finalen. Hvis utvisningen hadde ført Frankrike ut av VM, hadde jeg aldri kunnet tilgi meg selv, sukker Blanc.

Forrige gang Brasil og Frankrike spilte mot hverandre i et VM, var for 12 år siden. Kampen ble beskrevet som velspilt, og Frankrike vant til slutt 4-3 etter straffespark-konkurranse.

- Vi vil satse på samme resultat i kveld, sier franske Thuram.

Brasils Zagallo er imidlertid skråsikker i sin sak:

- Jeg har aldri vært så sikker på en seier noensinne. Det grønne og gule flagget vil igjen vaie over Europa - som det gjorde for 40 år siden. VM er i våre hender, sier treneren overmodig.

Kvelden vil vise. Dagbladet :på nettet følger kampen!

JUBLER THURAM I KVELD?</B> Lilian Thuram satser på at kveldens store finale vil bli en gjentakelse av VM-kampen mellom Frankrike og Brasil for 12 år siden. Frankrike vant da 4-3!