REGN: Noen supportere hadde allerede kommet seg inn på stadion, men til deres fortvilelse er den nå utsatt. Foto: Reuters/Agustin Marcarian
REGN: Noen supportere hadde allerede kommet seg inn på stadion, men til deres fortvilelse er den nå utsatt. Foto: Reuters/Agustin MarcarianVis mer

Boca Juniors møter River Plate

«Århundrets kamp» måtte avlyses

Regnet setter en stopper for storkampen.

Årets finale i Copa Libertadores, Sør-Amerikas svar på Champions League, har blitt kalt «århundrets kamp».

De to Buenos Aires-klubbene, Boca Juniors og River Plate, skal gjøre opp om tittelen, og mye står på spill. Oppgjøret mellom de to største klubbene i Argentina har ved en rekke anledninger blitt kåret til verdens villeste derby, og mange vil mene at de største kampene i Spania, England, Italia og Tyskland falmer i sammenlikning med «El Superclasico».

Den første av to finalekamper skulle etter planen sparkes av kl. 21 i kveld, men nå har arrangøren sett seg nødt til å avlyse festen.

Uholdbare forhold

Årsaken er det massive regnfallet som har truffet Buenos Aires i dag. La Bombonera, stadion for kveldens kamp, er oversvømt, og forholdene ser uholdbare ut både for spillere og supportere.

Enkelte steder på tribunen strekker vannet seg opp mot knehøyde, og på banen er det store vanndammer.

Dommeren tok for kort tid siden en inspeksjon, og brukte følgende metode for å undersøke om det i det hele tatt ville være mulig å spille i kveld.

Konklusjonen ble raskt negativ, da ballen omtrent ikke trillet framover. Da blir det vanskelig å spille fotball. På tribunen ser det slik ut:

Kveldens kamp er nå blitt utsatt til søndag kveld. Avspark vil være kl. 20 norsk tid. Returkampen på River Plates hjemmebane spilles 24. november.

Intense oppgjør

Dette er første gang de to tradisjonsrike klubbene møtes i finalen av Copa Libertadores, og bare den andre gangen de møtes i turneringen i det hele tatt. Forrige gang var i 2015, og det var ikke uten kontroverser.

Etter at River Plate hadde vunnet 1-0 på hjemmebane i den første kampen, utspilte det seg noen skandalescener i returoppgjøret i åttedelsfinalen. I det lagene var i spillertunnelen på vei ut til gressmatta i andre omgang på stillingen 0-0, skal en eller flere Boca Juniors-tilhenger ha brukt pepperspray på flere River Plate-spillere.

TV-bilder viser hvordan flere spillere febrilsk sprutet vann i ansiktet etter angrepet, samtidig som de hvite draktene hadde fått en rødlig veske på seg som synlig bevis på ugjerningen.

Etter en snau time ble det endelig bestemt at kampen skulle stoppes, og fire spillere ble sendt til sykehus for behandling etter angrepet.

- Jeg kan ikke se, jeg kan ikke se. Jeg brenner. Dette er ikke krig, sa River Plate-forsvarer Ramiro Funes Mori i løpet av de kaotiske scenene som fulgte, ifølge engelske BBC.