Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Århundrets kvinnekamp

Brækhus nedkjempet «kvinnenes Mike Tyson».

VERDENS BESTE: Ekspertene er enige: Cecilia Brækhus er verdens beste kvinnelige bokser etter seieren over Anne Sophie Mathis i lørdagens bokstevne i Frederikshavn.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VERDENS BESTE: Ekspertene er enige: Cecilia Brækhus er verdens beste kvinnelige bokser etter seieren over Anne Sophie Mathis i lørdagens bokstevne i Frederikshavn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

FREDRIKSHAVN/OSLO (Dagbladet): Det ble akkurat så tøft som forventet, men etter knallharde ti runder står Cecilia Brækhus igjen som verdensmester etter møtet med franske Anne-Sophie Mathis.

Alle tre dommerne hadde den norske jenta som vinner med 97-93 på poeng, og hun beholder dermed sine tre VM-titler i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO)

- Jeg kan ikke beskrive det, jeg er helt borte nå. Dette er det største jeg har opplevd i livet mitt. Punktum, sier Brækhus til Viasat etter kampen.

- Hun er blant de beste, men jeg ville vise at jeg er den beste. At jeg skullle ha disse tre beltene med meg, sier den norske jenta.

Viste enorm styrke
Det var likevel ti veldig jevne runder vi fikk se fra Arena Nord i Fredrikshavn. Viasat-duoen Thomas Hansvoll og Kyrre Merg ga den første runden knepent til Cecilia Brækhus, men Anne-Sophie Mathis ga seg aldri.

I de neste rundene slo den franske jenta hardt tilbake, og hadde også Brækhus i kanvasen - om enn på grunn av en balansesvikt som ikke ble regnet som noen nedslagning.

Mot slutten av kampen viste den norske verdensmesteren styrke, og så ut til å holde distansen bedre enn motstanderen. Da hun tok den siste runden, var ikke Viasat-teamet i tvil: Cecilia Brækhus var best.

SÅNN SKAL DET JUBLES: - Det største jeg har opplevd, fastslår Brækhus etter seieren.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SÅNN SKAL DET JUBLES: - Det største jeg har opplevd, fastslår Brækhus etter seieren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Århundrets kvinnekamp, mener Kyrre Merg og Thomas Hansvoll, som fastslår at Brækhus nå er på verdenstoppen.

Best mot de beste
Weltervektsklassen for kvinner regnes av mange som den beste i profesjonell kvinneboksing i øyeblikket, og Cecilia Brækhus er derfor veldig nær ved å kunne utropes til verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse.

- Det er helt ubeskrivelig. Dette er den største dagen i livet mitt, jeg klarer ikke å beskrive det med ord, sier Brækhus.

- Jeg var så fokusert, men da jeg kom inn i salen var det som om å bli løftet opp av publikum, som å bli båret inn på en sky. For en bokser fra Norge er dette helt unikt. Fotballspillere opplever kanskje dette hele tiden, men jeg har aldri opplevd noe sånt på mine 31 år, sier hun.

Hun føler hun fulgte strategien hun og trenerteamet hadde lagt på forhånd.

- Jeg var litt ute og kjøre av og til, men jeg klarte å komme meg tilbake på sporet, sier Cecilia Brækhus.

- Jeg blir bedre med bedre motstand, sånn er det bare. Alt dette med at jeg ikke møter gode motstandere, det er bare tull. Jeg er best når jeg møter de beste. Nå vil jeg gjøre det i de andre vektklassene også, jeg vil ha alt sammen, sier Brækhus.

Holm neste?
Dette var Brækhus sin 21. kamp som profesjonell siden debuten i 2007. Hun hadde vunnet alle sine kamper til nå. Mathis på sin side bokset i kveld sin 29. kamp, hun hadde fra før 26 seirer og to nederlag.

STOLTE: Foreldrene gratulerer.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STOLTE: Foreldrene gratulerer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Brækhus kommer fort til å møte amerikanske Holly Holm i neste omgang. Hun er den siste i troikaen som kjemper om å bli kalt verdens beste kvinnelige bokser.

Mathis har allerede vært i ringen mot Holm, og det er endt med en seier på knockout og et tap på poeng.

- Jeg vil i hvert fall ha en topp motstander, sier Cecilia Brækhus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling