Arild Berg begravet: - Han kjempet mange kamper

Bodø tok et rørende farvel med fotballspilleren som gikk bort for halvannen uke siden.

ARILD BERG: Den tidligere fotballprofilen Arild Berg gikk bort 43 år gammel lørdag 22. juni. I dag tok familie og venner farvel i Bodø domkirke.Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BODØ/OSLO (Dagbladet): Arild Berg ble begravet fra Bodø domkirke i dag. Han var sønn av Harald «Dutte» Berg og lillebroren til fotballprofilene Ørjan og Runar Berg.

Se video direkte øverst i saken.

Berg ble 43 år gammel. Han ble ansett som et av tidenes største norske fotballtalenter da han slo gjennom som tenåring.

En nesten fullsatt Bodø domkirke fulgte Arild Bergs gravferd. Et hav av blomster livet opp rundt den hvite kisten, og bidro til å skape en lys ramme rundt gravferden til denne eksepsjonelle fotballspilleren.

Arild Berg spilte 113 offisielle kamper for Glimt, og scoret 24 mål. Fordelt på to perioder, 1993-1994 og 1999-200. Imponerende, men ikke eksepsjonelle tall.

Det eksepsjonelle med Arild var hvordan han dominerte kamper i toppserien allerede som 17-åring. Og hvor mange av egenskapene til faren - Harald «Dutte» Berg, av mange regnet som tidenes beste norske fotballspiller - Arild hadde arvet.

Noe annet Arild hadde arvet, var kunstnersjelen han delte med eksempelvis sin onkel på morssiden, Bodøs store visesanger Terje Nilsen. Som gikk bort et par måneder før Arild avsluttet sitt liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer