Arild Berg er død

Tidligere fotballspiller Arild Berg døde lørdag formiddag. Han hylles som et av tidenes største norske fotballtalent.

TALENT: Arild Berg var et helt unikt fotballtalent. Arkivfoto: LUNDE,BJØRN ERIK RYGG
TALENT: Arild Berg var et helt unikt fotballtalent. Arkivfoto: LUNDE,BJØRN ERIK RYGGVis mer

Arild Berg, sønn av Harald «Dutte» Berg og lillebroren til fotballprofilene Ørjan og Runar Berg, forlot verden lørdag formiddag. Det melder Bodø NU.

Berg ble 43 år gammel. Han ble ansett som et av tidenes største norske fotballtalenter da han slo gjennom som tenåring.

Familien formidler følgende uttalelse via prest Odd Eidner:

- Det er med stor sorg vi fikk vite at Arild valgte å forlate oss i dag tidlig. Vi sitter igjen med mye kjærlighet og mange gode minner etter Arild. Familien er takknemlig for all støtte og omsorg i denne vanskelige tida.

- Det største talentet

Arild Berg var et helt unikt fotballtalent og ble ansett for å være enda mer lovende enn brødrene Ørjan og Runar.

Blant annet har Rosenborg-legenden og tidligere landslagsspiller Ørjan Berg tidligere uttalt at Arild var den av brødrene som kunne ha nådd lengst.

FOTBALLKUNSTNER: Arild Berg var en magiker med fotballen. Arkivfoto: HAGEN,GUNNAR
FOTBALLKUNSTNER: Arild Berg var en magiker med fotballen. Arkivfoto: HAGEN,GUNNAR Vis mer

Tidligere landslagsspiss Ole Martin Årst er ikke i tvil:

- Det største talentet jeg noen gang har sett her til lands. Hvil i fred, Arild. Tankene går til familien og alle i og rundt, skriver Årst på Twitter.

I en SMS til Dagbladet omtaler han Berg som i en klasse for seg.

- Han slo igjennom før meg. Jeg husker at jeg tenkte han der kommer til å nå langt - veldig langt. Etter karrieren har jeg bare møtt ham et par ganger, men han var reflektert og fotballklok, skriver Årst.

Selv om han hadde et helt unikt talent og kom fra en av Norges mest kjente og suksessfulle fotballfamilier, valgte Arild å legge skoene på hylla i ung alder, bare 20 år gammel.

Takket nei til RBK

Da hadde han allerede rukket å takke nei til Nils Arne Eggen og Rosenborg. I stedet valgte han å ta et friår, til fotballmiljøets store overraskelse.

Det var slik Arild Berg var, en unik mann med et helt spesielt talent, som ikke gjorde valgene som folk rundt ham forventet.

- Vålerenga - Gevir Bodø i cupen i 1997. En kamp jeg husker av en grunn: Vi ble totalt rundspilt av én ung mann: Arild Berg, et av de aller, aller største talentene Norge har fostret, og en ydmyk, flott gutt, skriver Lars Tjærnås i en hyllest på Twitter.

TALENTFULL FAMILIE: Arild Berg, her i duell med storebroren Ørjan Berg, valgte å gi seg tidlig med toppfotballen, tross sitt unike talent. Arkivfoto: Bjørn Erik Rygg Lunde
TALENTFULL FAMILIE: Arild Berg, her i duell med storebroren Ørjan Berg, valgte å gi seg tidlig med toppfotballen, tross sitt unike talent. Arkivfoto: Bjørn Erik Rygg Lunde Vis mer

- Så usigelig trist å høre om hans bortgang. Varme tanker til hele familien Berg, fortsetter han.

Arild Berg slo gjennom som et vidunderbarn for Bodø/Glimt, hvor han fikk totalt 113 kamper, før han gikk videre til Lyn. Skader og sykdom ødela oppholdet der.

Etter fotballkarrieren slo Arild Berg seg opp på eiendom i hjembyen Bodø. Han var også engasjert i moderklubben Glimt som støttespiller og som ekspert.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 289833867


Varnish cache server