Arild Berg fulgte ikke fotspor

Arild Berg var på mange måter sin tids Martin Ødegaard. Han kom til aldri til Real Madrid.

BEGRAVES I DAG: Arild Berg var en av Norges største talenter. Han spilte i Bodø/Glimt. Dette bildet er fra 3-1-seier borte mot Skeid. Året var 1999. Foto: Gunnar Hagen.
BEGRAVES I DAG: Arild Berg var en av Norges største talenter. Han spilte i Bodø/Glimt. Dette bildet er fra 3-1-seier borte mot Skeid. Året var 1999. Foto: Gunnar Hagen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAN VAR TALENTET alle snakket om, bedre enn faren og Lyn-legenden Harald «Dutte», bedre enn broren Runar, ja til og med bedre enn eldstebroren Ørjan. Arild Berg, som valgte å forlate oss, og som stedes til hvile i dag, er fortsatt talentet alle snakker om.

Talentet vi alltid ventet på.

Talentet som aldri fikk anledning til å blomstre.

SÅ GOD VAR Arild Berg. Så full av ferdigheter. Så briljant. I sin tid. Han var spilleren selv fotballens rastløshet tålmodig lot oss vente på. År ut og år inn. Den neste Berg fra Bodø. Den neste virkelig store. Eller som Dagsavisens Reidar Sollie så presist uttrykte det, Arild Berg var landslagsspilleren Norge aldri fikk.

For tjue år siden visste vi kanskje ikke hva vi gikk glipp av.

Nå vet vi det.

DA MARTIN ØDEGAARD var 15 år gammel ville hele verden ha signaturen hans. En måned etter at han fylte 16 gikk han til Real Madrid. På 90-tallet var heldigvis ikke verden så gal. Likevel hadde alle som fulgte med hørt om Arild Berg. Så det handlet ikke om talent og potensial, for alle Arild Bergs beilere handlet det mest om timing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer