Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arild Berg går fra Glimt til Lyn

Seint i går kveld skiftet Arild Berg (26) arbeidsgiver fra Bodø/Glimt til Lyn. - Akkurat nå holder jeg ikke mål som idrettsutøver, men jeg håper å spille fotball igjen, sier Arild til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor sa Bodø-spilleren nei til Rosenborg, som hadde en opsjonsavtale med Glimt om kjøp av Arild for 15 millioner kroner. I ett år har sjukdommen plassert han på sidelinja. Amalgamforgiftingen har gjort det umulig å fortsette den lysende karrieren. Nå ser den yngste Berg-broren lys i tunnelen: Behandlingen av kvikksølvforgiftningen har en positiv utvikling.

- Jeg har fått svar på en del spørsmål, sier Arild. - Nå er det kanskje mulig å spisse behandlingen.

De fleste blir bra

Først må han få ut forgiftningen av kroppen, for så å bygge opp det som er kommet i ubalanse.

- Av 150 som har ringt meg og hatt den samme forgiftningen, er det bare to som har fortalt at de ikke har fått det bedre etter behandlingen de har gjennomgått, sier Arild.

26-åringen har opprinnelig to år igjen av kontrakten med Bodø/Glimt, men siden han ikke har mottatt lønn fra klubben på mer enn en måned har NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon) sagt opp kontrakten med Glimt.

- Jeg har prøvd å komme til enighet med Glimt siden september i fjor, men vi har ikke nærmet oss hverandre, sier Arild Berg.

- Da jeg ikke hadde fått lønn på halvannen måned, og det dukket opp en ny klubb, var det et enkelt valg å skrive under for Lyn.

NISO/NHO-støtte

Daglig leder i NISO, Morgan Andersen, sier at Glimt har brutt kontrakten med Arild Berg siden klubben ikke har betalt lønn den siste halvannen måneden.

- Vi har diskutert denne saken med NHO (Næringslivets Hovedorganisasjon) i dag, og vi er begge enige om at Glimt har brutt kontrakten, og at Arild Berg kunne gå hvor han ville, sier Morgan Andersen til Dagbladet. - For oss i NISO er saken helt klar.

Lyns daglige leder Ole-Ray Grødseth sier til Dagbladet at Berg i går signerte kontrakt med klubben fram til 31. desember 2004.

- Regner dere med å få se Arild Berg i Lyn-drakt i framtida?

- Vi har stor tro på at han kommer tilbake på fotballbanen, og vil gi han all den tid han trenger for å bli frisk, sier Grødseth.

- Husk at faren hans Harald, onkelen Knut og broren Runar alle har spilt hos oss - og vi har bare gode minner etter dem, legger Ole-Ray Grødseth til.

Arild Berg er glad for at Lyn har gitt han all den tid han trenger for å bli frisk.

Fortsatt ambisjoner

- Runar spilte for klubben forrige sesong og stortrivdes, sier Arild.

- Det har selvsagt betydd mye for meg.

- Og at Ørjan gjør det så bra i en alder av 33 år, gir meg motivasjon til å holde på i noen år til.

Arild forteller at han har lagt merke til Oslo-klubbens satsing, og ser fram til å flytte til hovedstaden hvis han blir helt frisk igjen.

- For jeg har absolutt ambisjoner om å spille fotball igjen, sier Arild Berg til Dagbladet.

  • Lyn møter Skeid i dag kl. 13.00 i Vallhall.
FØLGER «FAMILIETRADISJON»: Både bror Runar, onkel Knut og pappa Harald har tidligere spilt for Lyn. Nå er minstemann Arild klar for Oslo-klubben.
Hele Norges coronakart