Arild Berg vil med på EM-landslaget

BODØ: Bodø/Glimt-Sogndal 3-0. Arild Berg er tilbake, bedre enn noensinne og desidert best på banen. Ballvirtuosens formkurve er gode nyheter for Nils Johan Semb, drøye tre uker før han tar ut U23-troppen til EM.

Arild Bergs enorme potensiale er gammelt nytt for Drillos arvtager. For tre år siden hadde han Berg med på U21 samling i Egypt, men den gang plaget brillene vettet av broren til Ørjan og Runar.

Da han kom hjem takket han nei til alt som innbefattet spill med flagg på brystet. Like etterpå ga han samme beskjed til Glimt.

To år senere, etter både øye- og neseoperasjon, er han tilbake - bedre enn noensinne - og det gleder Nils Johan Semb stort.


Vrakgods

Den spebygde teknikeren med det flotte blikket var regissøren bak Glimts to første mål, som begge ble satt inn av nyervervelsen Bengt Sæternes. Sistnevnte ble for to år siden sendt vekk fra Viking som vrakgods, men slo hardt tilbake og leverte varene for Odd-Grenland i fjor.

Glimt trengte en erstatter for den notoriske måltyven Stig Johansen, og kanskje har de funnet ham i Bengt Sæternes.

Et begredelig svakt Sogndal-lag ga skeptikerne god grunn til å slå seg fornøyde på brystet. Mye skal skje hvis ikke spådommene om lite poeng og nedrykk slår til.

Først etter at Aasmund Bjørkan hadde satt inn 3-0 til Bodø/Glimt våknet gjestene, men da var det for sent - altfor sent.